مریم کوشا، عضو گروه پژوهشی پیشگیری از سرطان پژوهشکده سرطان پستان، از ارائه مقالهای با راهنمایی دکتر شهپر حقیقت، اپیدمیولوژیست و معاون پژوهشی آموزشی این پژوهشکده خبر داد و گفت: در این مقاله که در زمینه «موانع موجود در غربالگری سرطان پستان بوده است، اعلام شد که غربالگری سرطان پستان به منظور تشخیص زودرس یکی از راهکارهای بسیار اساسی و مهم در حوزه پیشگیری از سرطان است و میتواند منجر به درمان زودهنگام سرطان پستان و بالا رفتن بقای عمر بیمار شود.
وی اضافه کرد: عوامل مختلفی همچون وضعیت اقتصادی- اجتماعی، سبک زندگی، سواد سلامت، حمایتهای اجتماعی، باورها و نگرشهای فرهنگی و نوع نگرش و رفتار افراد میتواند رفتار غربالگری پستان را تحت تاثیر قرار دهد.
عضو گروه پژوهشی پیشگیری از سرطان پژوهشکده سرطان پستان، با اشاره به جزئیات این مقاله اظهار کرد: بر اساس یافتههای این مقاله عدم آگاهی از سرطان پستان و روشهای غربالگری، عدم شناسایی علایم آن، فقدان حمایتهای اجتماعی (حمایت احساسی، مالی و اطلاعاتی)، باورها و نگرشهای فرهنگی به سرطان پستان و در دسترس نبودن پزشک متخصص، مهمترین موانع غربالگری سرطان پستان در ایران بشمار میروند.
وی اضافه کرد: در مقابل، سایر عوامل همچون داشتن ترس از تشخیص، شرم و فقدان انگیزه جهت انجام رفتار غربالگری، عدم اهمیت و ضرورت به انجام غربالگری سرطان پستان موانعی هستند که با فراوانی کمتری در جمعیتهای تحت مطالعه ابراز شده است.
کوشا ادامه داد: به نظر میرسد بالا بردن سواد سلامت بانوان در زمینه سرطان پستان، ارتقای آگاهی و نگرش آنها در زمینه پیشگیری از این بیماری و همچنین تشویق و بهرهبرداری از حمایتهای اجتماعی جهت انجام رفتارهای غربالگری به عنوان عوامل مهم در تشخیص زودرس سرطان پستان مطرح است که لازم است به عنوان راهکارهای رفع این موانع مد نظر قرار گیرند.
این مطالعه بخشی از یک بررسی مروری نظاممند در زمینه پیشگیری از سرطان پستان است که مقالات چاپ شده توسط محققان ایرانی در بین سالهای 2005 تا 2015 مورد ارزیابی قرار گرفت. در تحقیق حاضر 16 مقاله مرتبط با بررسی موانع موجود در غربالگری سرطان پستان (خودآزمایی، معاینه بالینی و ماموگرافی) و عوامل موثر بر آن، مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
No tags for this post.