فروزان فقیری، مجری طرح با بیان اینکه امروزه آلایندههای ناشی از حملونقل و صنایع، دو عامل مهم ایجاد آلودگی هوا در محیطهای شهری و صنعتی هستند، گفت: هوایی که تنفس میکنیم ارتباط مستقیمی با سلامتی ما دارد. افزایش عوارض قلبی و عروقی از جمله اثرات آلودگی هوا بر سلامت انسان است.
وی، حذف و کاهش ریزگردها و آلودگی هوا در محیطهای شهری و صنعتی را از جمله دغدغههای اصلی امروز دنیا دانست که بدون ارزیابی علمی و داشتن اطلاعات کامل مرتبط با سنجش آلودگیها دشوار خواهد بود و افزود: برای این منظور با بررسی و تحقیقاتی که انجام دادیم، اقدام به ارتقاء و تجهیز دستگاه قبلی خود با عنوان «سنجش آلودگیهای محیطی با ثبت و کنترل از راه دور» به تکنولوژی هوشمند (IoT) کردیم.
فقیری ادامه داد: با استفاده از تکنولوژی (IoT) در دستگاه سنجش آلودگیهای محیطی، موفق به ارائه یک سیستم سنجش آلودگیهای محیطی با هزینه کمتر نسبت به نمونه خارجی و قابلیتهای حمل آسان، اندازهگیری غلظت آلودگی هوا و گازهای تولید شده در صنعت بصورت لحظهای و همچنین قابلیت اندازه گیری پارامترهای دیگری نظیر دما، فشار، رطوبت و گردوغبار شدیم.
مجری طرح با تاکید بر این که در این سیستم اطلاعات اندازهگیری شده توسط بلوتوث به صورت آنی به یک دستگاه گوشی اندروید منتقل شده و نمایش داده میشود، یادآور شد: کارآیی مهم، جدید و قابل توجه این نمونه تولید شده نسبت به تمام نمونههای موجود در بازار جهانی، هوشمندسازی (IoT) و ارتباط گوشی همراه با این دستگاه از طریق اینترنت است، به طوری که ارتباط بین دستگاه و گوشی (هر دو با قابلیت تحرک) و در هر فاصلهای امکانپذیر است.
وی خاطرنشان کرد: این دستگاه را علاوه بر استفاده شخصی در منازل و محیطهای کاری، سازمانها و مراکز عمومی شامل بیمارستانها، مدارس و دانشگاهها میتوان در اندازهگیری گازهای تولید شده در واحدهای صنعتی و کارخانجات نیز مورد استفاده قرار داد.
بر اساس این گزارش، طراحی و ساخت این دستگاه با راهنمایی دکتر محمود قرآن نویس، رییس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما و دکتر هومن اخوان عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است.
No tags for this post.