«یونسکو» در اقدامی شهر «بخارا»را در «شبکه شهرهای خلاق» ثبت کرد که بر اساس آن، اعضای این سازمان متعهد هستند همکاریهای خود را در زمینه فرهنگ توسعه دهند.
به گزارش فارس در تاشکند، «یونسکو» شهر «بخارا» را در «شبکه شهرهای خلاق» این سازمان (UCCN) ثبت کرد. بر این اساس، اعضای این سازمان متعهد هستند همکاریهای خود را در زمینه فرهنگ توسعه دهند.
برنامه «شبکه شهرهای خلاق» یونسکو در سال 2004 میلادی تاسیس شده و هر دو سال یکبار به روز میشود. این برنامه گسترش همکاری بینالمللی بین شهرهایی که مایل به سرمایه گذاری در خلاقیت – متحرک توسعه پایدار شهرها، همگرایی اجتماعی و گسترش نفوذ فرهنگ در جهان هستند، در نظر دارد.
در چارچوب این برنامه از ابتکارات سازمان ملل متحد از جمله اهداف توسعه پایدار تا 2030 میلادی حمایت میشود. در حال حاضر حدود 300 شهر از سراسر جهان در این برنامه ثبت شده است.
شهرهای شرکت کننده در شبکه متعهد به همکاری و توسعه مشارکت با اهداف مساعدت برای خلاقیت و صنایع فرهنگی، تبادل تجربیات پیشرو، افزایش سطح مشارکت در زندگی فرهنگی و همچنین در نظر گرفتن فرهنگ هنگام تنظیم برنامههای توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند.
«شبکه شهرهای خلاق» 7 حوزه خلاقیت را از جمله صنایع دستی و هنرهای سنتی، طراحی، فیلم، غذا، ادبیات، هنرهای رسانهای و موسیقی پوشش میدهد.
بنیاد توسعه فرهنگ و هنر ازبکستان «بخارا» را در زمینه صنایع دستی و هنرهای سنتی معرفی و همچنین یک برنامه 4 ساله را برای توسعه این حوزه خلاقیت در «بخارا» ارائه کرد.
«سعیده میرضیایوا» دستیار رئیس جمهور ازبکستان گفت: اطمینان دارم که پیشنهاد برگزاری چهل و سومین مجمع عمومی «یونسکو» در «سمرقند» در سال 2025 میلادی سهم ازبکستان در «یونسکو» را تقویت خواهد کرد.
در سال 2025 میلادی اولین دوسالانه طراحی و صنایع دستی معاصر در «بخارا» برگزار میشود. انتظار میرود، این امر امکان پیوستن ازبکستان به جامعه هنری بینالمللی را فراهم و وجهه فرهنگی و تاریخی آن را در جهان بهبود بخشد.
بر اساس این گزارش، در نتیجه برگزاری دوسالانه امکان تعامل صنعتگران و هنرمندان داخلی با همکاران بینالمللی فراهم میشود. این امر همچنین فرصتی را برای تبادل تجربه بین متخصصان و شناسایی پتانسیل صنایع دستی سنتی فراهم میکند.
ازبکستان در سال 1993 میلادی به عضویت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) پیوست و از آن زمان ازبکستان به موضوع مطالعه میراث جهانی فرهنگ ملموس و ناملموس تبدیل شده است.
No tags for this post.