نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تدوین نقشه راه برای سلامت روان جامعه ضروری است

سینا

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به تأثیر مسائل سلامت روان در جامعه گفت: ما تدوین یک نقشه راه برای حوزه سلامت روان جامعه ضروری است.

به گزارش سینا پرس فارس، نورالله محمدی رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز، امروز، ۹ آبان در سومین همایش ملی روان‌شناسی و سلامت، با بیان اینکه این دانشکده هر دو سال یک‌بار همایشی در راستای سلامت روان با محوریت‌های خاصی برگزار می‌کند، گفت: محور اصلی این همایش «از سازگاری تا بهزیستی» است.

محمدی با تصریح اینکه دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار بوده و قدمتی حدود نیم‌قرن دارد، افزود: در پی مطالعاتی که انجام داده‌ایم، محورهای مهمی را از حوزه  سلامت روان استخراج کرده‌ایم.

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز ادامه داد: این ۶ محور مهم شامل احساس خوب داشتن، انعطاف‌پذیری، تجربه‌های گروهی هدفمند، احساس پیشرفت و حرکت، فعالیت‌های اجتماعی و مشارکتی می‌شود.

محمدی با اشاره به اینکه  همه انسان‌ها باید احساس پیشرفت خودشکوفایی داشته باشند، تصریح کرد: همه افراد باید در زندگی به خود و دیگران احترام بگذارند و یک برنامه مدون برای این کار داشته باشند.

وی با بیان اینکه ما نیاز داریم که برای حوزه سلامت روان جامعه یک نقشه راه تدوین کنیم، افزود: دانشجویانی که در حوزه روان‌شناسی تحصیل می‌کنند به دنبال ترویج سلامت روان باشند چرا که سلامت روان یکی از نیازهای نخستین افراد جامعه است.

رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه بسیاری از اندیشمندان و فیلسوفان ما سلامت روان را معادل سعادت و کمال انسان می‌دانند، یادآور شد: ما متولیان روان‌شناسی باید نقش مهمی را در سلامت روان انسان‌ها ایفا کنیم.

محمدی با بیان اینکه علاقه اجتماعی یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های سلامت روان است که می‌تواند انسان را درگیر کارهای اجتماعی و روابط مثبت  برای رشد خود و دیگران کند، افزود: از دیگر شاخصه مهم در سلامت روان آگاهی است که می‌تواند زمینه خودشکوفایی، رشد استعدادها و اندیشه هر فردی را فراهم کند.

به گفته رئیس دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز سلامت روان، حرکت آگاهانه و امیدوارانه در جهت شکوفایی استعدادهای هر انسان است.

دانشیار گروه روان شناسی تربیتی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شیراز نیز در این نشست با اشاره به اینکه شاهد تغییرات و شتاب فزاینده ای در جهان هستیم، شرط حفظ بقا و ماندگاری را کسب توانمندیهای لازم و منوط به هماهنگ شدن و سازگاری مؤثر و فعالانه با این تغییر و تحولات دانست.

دکتر راضیه شیخ الاسلامی، تجلی بهزیستی و سازگاری هرچه بیشتر جامعه را در بکارگیری افرادی با احساس مسئولیت، استقلال رای و آزادی اندیشه دانست که میتوانند به نحو مطلوب، محیط را مدیریت کنند، افزود: این مهم نیز مستلزم ایجاد تغییر درونی (فرد) و بیرونی (محیط) توامان می باشد.

خروج از نسخه موبایل