'فرید صفری' دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی انرژی های تجدید پذیر درباره جزئیات طرح تحقیقاتی خود گفت: این طرح در ابتدا با هدف تولید گاز غنی از هیدروژن از درشت جلبک های دریای خزر که مشکلاتی را در اکوسیستم مناطق ساحلی به وجود آورده بودند، آغاز شد اما در حین انجام تحقیق مشاهده شد که خاکستر این جلبک ها دارای خواص ویژه و منحصر بفردی هستند که استفاده از آن را به عنوان کاتالیزور در فرآیندهای شیمیایی به خصوص فرآیندهای تبدیلی زیست توده امکان پذیر می کند.
وی افزود: از جمله این خواص می توان به وجود ماتریس های منظم حفره ها در سطح آن و وجود مقدار قابل توجه فلزات قلیایی و قلیایی خاکی در ساختار آن اشاره کرد که موجب ارتقای تولید هیدروژن در فرآیند گازی سازی می شود.
صفری تصریح کرد: با توجه به اینکه تاکنون در جهان از فلزات واسطه به عنوان کاتالیزور بر پایه سطوح متخلخل که عموما ساخت و استفاده آنها با محدودیت های اقتصادی و فنی همراه بوده، استفاده می شده این یافته می تواند گامی مهم و رو به جلو در فناوری های تبدیل زیست توده و تولید هیدروژن قلمداد شود.
صفری در رابطه با کاربردهای این طرح گفت: از کاربردهای اساسی این یافته، می توان به استفاده در واکنش های تبدیل زیست توده و همچنین برخی واکنش های فاز گازی اشاره کرد که در صورت تثبیت آن در ابعاد صنعتی می توان به رفع نیاز کشور به کاتالیزورهای گران قیمت و تسهیل انجام فرآیندهای شیمیایی مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد.
این طرح تحقیقاتی توسط فرید صفری محقق واحد علوم و تحقیقات و با همکاری دانشگاه تهران و 'امید نوروزی' از دانشجویان این دانشگاه و به سرپرستی دکتر 'احمد توسلی' استاد واحد علوم تحقیقات انجام گرفته است.
نتایج اولیه این تحقیق در مجله Bioresource technology که از معتبرترین مجلات علمی جهان در این حوزه به شمار می آید به چاپ رسیده است.