به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، نشست پدافند غیرعامل وزارت علوم صبح امروز با حضور محمد سلیمانی قائم مقام وزیر علوم، علیاکبر فامیل کریمی، رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت علوم و تعدادی از روسای دانشگاههای سراسر کشور و سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد.
نقش دانشگاه در پدافند غیرعامل
محمد سلیمانی در این نشست گفت: دانشگاهها نیز مانند سایر دستگاههای اجرایی و سازمانها اقداماتی را برای مقاومسازی ابنیه و صیانت از زیر ساختها انجام میدهند اما نقش مهم دانشگاه در پدافند غیرعامل تربیت نیروی انسانی مقاوم است.
وی افزود: وقتی دانشگاه با فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی، انسانهایی آگاه، باسواد و توانمند تربیت میکند که بتواند از خود، خانواده و کشور در مقابل آسیب دفاع کند، در واقع به پدافند غیرعامل خدمت کرده است.
سلیمانی ادامه داد: اگر با اراده قوی دانشمندان و نخبگان خود را در مقابل افکار غلط و انحرافی توانمند کنیم، آنها زیر چتر رهبری قرار بگیرند و کار خود را ادامه دهند، قطعا به قلههای تمدنی میرسیم. مسیر و هدف مشخص است فقط باید توانمندیها را افزایش دهیم.
قائم مقام وزیر علوم اظهار داشت: فقط انسانهای توانمند و مقاوم میتوانند حملات دشمن را دفع کنند و ما در دانشگاه تلاش میکنیم نخبگان و دانشمندانی تربیت کنیم که در مقابل فریب و انحراف، آسیب پذیر نباشند.
وی افزود: وقتی کشورهای استکباری دائم تلاش میکنند جوامع را تحت سلطه خود دربیاورند توانمندسازی نیروی انسانی یک ضرورت است تا خود و جامعه را از هجمه دشمن نجات دهند.
سلیمانی عنصر زبان را از دیگر اهداف دشمنان در طول تاریخ نام برد و گفت: زبان فارسی چون قوی بود دشمنان موفق نشدند آن را حذف کند.
فناوریهای جدید و پدافند غیرعامل
قائم مقام وزیر علوم گفت: تحولات فناوری در بحث پدافند بسیار مهم است چون دنیای متفاوتی و جدیدی را رو به روی ما قرار میدهد، برای نمونه هماکنون در شبکههای اجتماعی حزب و تشکل غیررسمی داریم که مجوز ندارد اما از هر حزب رسمی و تشکل شناخته شدهای بیشتر فعال هستند.
وی افزود: جهان با تحولات تکنولوژیک مواجه است و وارد مرحله دیگری از سبک زندگی شدهایم. باید پدیدهها را بشناسیم و حفاظت از اطلاعات مهم است. پروژههای دانشجویی زیادی در مقاطع ارشد و دکتری انجام میشود که باید از آن محافظت کرد و میتواند با برنامهریزی درست یک منبع اقتصادی هم باشد و برخی کشورها از این طریق درآمدزایی کردهاند. ما از این طریق علاوه بر ترویج زبان فارسی میتوانیم به درآمدزایی در دانشگاه برسیم.
سلیمانی گفت: اصل مهم در پدافند غیرعامل شناسایی آسیبها و مقاومسازی به موقع است و اگر زمان سپری شود، هزینهها افزایش خواهد یافت و شاید نتوان جبران کرد؛ برای نمونه اگر ابتدای ترویج شبکههای و فضاهای مجازی پدافند غیرعامل انجام میشد، هزینهها خیلی کمتر شده بود.
رئیس هیاتهای امنا و هیاتهای ممیزه گفت: دانشگاهها در برنامههای ۵ ساله راهبردی خود به پدافند غیرعامل توجه کنند و حداقل اصولی کلی این موضوع را در دانشگاه خود لحاظ کنند.