نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تربیت مدرس به زبان چینی در ایران !

رییس دانشگاه و استادان گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس در نشستی مشترک با پژوهشگران ایران شناسی دانشگاه پکن، بر گسترش همکاری های علمی بین دو دانشگاه تأکید کردند.

به گزارش سینا پرس هیأت ۱۰ نفره استادان و پژوهشگران ایران شناسی کشور چین به سرپرستی دکتر یو گویلی مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده زبان های خارجی دانشگاه پکن و تعدادی از دانشجویان غیرایرانی دانشگاه تربیت مدرس در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای رشته زبان و ادبیات فارسی با دکتر فرهاد دانشجو، رییس دانشگاه و اعضای هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی و مرکز تحقیقات زبان فارسی دانشگاه دیدار و ظرفیت های همکاری های مشترک را بررسی کردند.

در ابتدای این نشست محسن ایمانی دانشیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس، ضمن خوش‏‌آمد‏گویی و خواندن تعدادی از اشعار فارسی با اهداف تربیتی و ترویج همدلی، بر اهمیت این مفاهیم ارزشی در زبان فارسی و فرهنگ ایرانی تاکید و اظهار امیدواری کرد که به زودی رشته آموزش زبان چینی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده علوم انسانی راه‌اندازی شود.

در ادامه دکتر یوگویلی ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه تربیت مدرس، یاد استاد فقید دکتر حسن ذوالفقاری را گرامی داشت و به معرفی هیأت همراه پرداخت و گفت: این گروه ۲۰ نفره شامل ۱۰ پژوهشگر اعزامی و ۱۰ دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه تربیت مدرس است که این گروه به سرپرستی وی مجری یک طرح پژوهشی با عنوان «روابط ۲۵ ساله ایران و چین» بوده که قرار است به عنوان یک کتاب درسی ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پانزده نفر از دانشجویان دانشکده زبان های خارجی دانشگاه پکن برای شرکت در دوره های آموزشی در دانشگاه تربیت مدرس حضور دارند، ابراز امیدواری کرد که این روابط بیشتر شود و شرایط اعزام دانشجویان چینی و پذیرش و اقامتشان در ایران تسهیل و تسریع شود.

فرهاد دانشجو رییس دانشگاه نیز در این نشست با خیر مقدم به مهمانان اظهار داشت: دو کشور ایران و چین کشورهایی با فرهنگ و پیشینه تمدنی بسیار غنی هستند. از اینکه دانشجویان، دانشگاه تربیت مدرس را انتخاب کرده‌اند، خوشحالیم و امیدواریم بتوانیم رشته زبان چینی را در دانشگاه تربیت مدرس راه اندازی کنیم.

وی افزود: روابط فعلی جمهوری اسلامی ایران و چین بر پایه یک دوستی استراتژیک و راهبردی استوار است و امیدواریم در آینده قویتر و موثر‏تر بتواند ابعاد گسترده‌‏اش را در روابط علمی و دانشگاهی نشان دهد. از آنجا که دانشگاه تربیت مدرس یک دانشگاه جامع تحصیلات تکمیلی با دانشکده‌های متفاوت نظیر پزشکی، مهندسی، علوم پایه، کشاورزی و علوم انسانی و … است طیف وسیعی از عرصه‌های علمی و صنعتی را در جامعه شامل می‏‌شود و با دارا بودن امکانات کافی و حضور استادان بزرگ در رشته‌های مختلف ظرفیت همکاری‌های بین‌المللی بسیار گسترده‌ای را داراست.

دکتر دانشجو همچنین برخی ظرفیت‏ های دانشگاه از جمله وجود شرکت های دانش بنیان (بیش از ۱۵۰ شرکت) و پارک علم و فناوری و فعالیت های بسیار آن ها در پیشبرد طرح‏ های تحقیقاتی و احداث شرکت ‏های فناورانه برای حل مسائل و معضلات صنعت و جامعه را برشمرد.

 

امیدواریم هرچه زودتر صلح و امنیت در منطقه برقرار شود

رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین را محکوم و ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر صلح و امنیت در منطقه برقرار شود.

در ادامه این نشست دکتر نجمه دری مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی، استادان گروه و همچنین استادان مرکز تحقیقات زبان فارسی را معرفی کرد و دکتر ناصر نیکوبخت رئیس مرکز نیز در خصوص فعالیت های مرکز تحقیقات زبان فارسی توضیحاتی ارائه کرد. نیکوبخت همچنین بر لزوم همکاری های بیشتر بین دانشگاهی در آینده تاکید و اعلام آمادگی کرد که در اجرای طرح روابط بیست و پنج ساله ایران و چین با گروه پژوهشگران اعزامی همکاری خواهند داشت.

در این نشست دکتر غلامحسین زاده رئیس انجمن علمی استادان زبان و ادبیات فارسی کشور و دکتر خدایار رئیس انجمن نقد ادبی ایران، بر لزوم همکاری انجمن‌ها و برپایی همایش‌‏ها و فعالیت‌هایی بین‌المللی مشترک تاکید کردند. همچنین گروه زبان و ادبیات فارسی درخصوص تالیف کتاب و اجرای پروژه‌های مشترک برای گسترش زبان و ادبیات فارسی در چین اعلام آمادگی کرد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل