دکتر حسین قناعتی در آیین اختتامیه اردوی تفریحی آموزشی دانشجویان نوورود دانشگاه علومپزشکی تهران که در شهر مشهد برگزار شد، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: برای اولین بار در تاریخ دانشگاه توفیق شد تا آغاز سال تحصیلی دانشجویان نو ورود با تشرف به مشهد مقدس حاصل شود و دانشجویان بتوانند ورودشان به دانشگاه را با سلام و بیعت به امام رضا (ع) آغاز کنند.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران با بیان خاطرات دوران دانشجویی خود و حضور در جبهه های دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس مسئولیت دانشجویان پزشکی زیاد بود و من به همراه دیگر دوستان و دانشجویان کانون علمی بنا کردیم که اولین مرکز تحقیقاتی دانشجویی در کشور بود که با هدف کمک به رفع نیازهای آن زمان که عمدتا تقابل با حملات شیمیایی بود شکل گرفت.
وی با بیان اینکه حقایق بسیاری در جهان وجود دارد که هنوز کشف نشده است، گفت: شما جوانان نخبه با پیدا کردن راه علمی خود می توانید برای خانواده و کشورتان افتخارآفرینی کنید.
دکتر قناعتی با بیان اینکه متاسفانه اکثر جوانان نخبه در رشته علوم تجربی جذب رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و رشتههای اقماری پزشکی میشوند، گفت: بایستی شرایطی از نظر آموزشی فراهم کرد تا نخبگان بیشتری به رشته های فنی تمایل یابند وزمینه اشتغال برای این رشتهها بیشتر شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شیوه نوین مدیریت در کشورهای پیشرفته با عنوان مدیریت مسطح گفت: این سبک مدیریت شیوه پیام اکرم (ص) بوده و برای پیشرفت کشور باید به این سمت و سو حرکت کرد. برای سازندگی کشور باید انتقاد سازنده کرد اما نباید از مسئولیت های اجتماعی شانه خالی کرد و نمی توان مسئولیتی برای برطرف کردن ایراداتی که وجود دارد برعهده نگرفت و کشور را ترک کرد بلکه بایستی بیاموزیم، کار کنیم، مطالعه کنیم و در عرصه حضور داشته باشیم.
دکتر قناعتی بااشاره به اینکه تحصیل و آموزش هیچ وقت تمام نمیشود، گفت: برای اثرگذاری بیشتر بایستی علم هم داشته باشید. همچنین سعی کنید چند وجهی باشید؛ ورزش و مطالعه داشته باشید و زود ازدواج کنید. وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: اولین دانشگاه پزشکی کلاسیک دنیا دانشگاه جندی شاپور است. همچنین تقابل اسلام و ایران توانست باعث شکوفایی و جریانسازی شود. کتابهای ابوعلی سینا جزو منابع اصلی رشته پزشکی در جهان تا قرن هجده میلادی بوده است که افتخاری برای کشور ماست. از دیگر افتخارات تاسیس مدرسه دارالفنون با کوشش امیرکبیر بوده که پایگذار آموزش مدرن در کشور است. ایشان در سه سال در شرایط بسیار سخت اجتماعی آن زمان تقریباً تمامی پایههای مدرنیته در ایران را پایهگذاری کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از سال ۱۹۸۵ میلادی کشور مباحث آموزش، پژوهش و درمان را با هم تلفیق کرد که کاری بسیار مهم بود.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان حدود یکهزار و ۵۰۰ دانشجوی بین المللی از پنجاه و چهار کشور جهان است.
دکتر قناعتی با اشاره به اینکه ایران جزو برترین کشورهای دنیا در زمینه پیوند است، گفت: حدود ۷ هزار پیوند استخوان مغز استخوان، بیش از هزار پیوند کبد و حدود پانصد پیوند قلب انجام شده است.
وی با اشاره به مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران توصیه کرد: دانشجویانی که به پژوهش علاقه مند هستند از همان روزهای اول دانشجویی در کنار درس هایشان پژوهش و تحقیق کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به پیشرفت های تکنولوژی دانشگاه گفت: در نانوتکنوژی ایران توانسته است مقام پنجم را در سطح جهان کسب کند که حاصل تلاش های دانشمندان کشورمان است. همچنین استارتاپ هایی که در دانشگاه توانستند رشد کنند و مستقل شوند همراه با دانشگاه فعالیتشان را در سطوح بین المللی ادامه دهند.
دکتر قناعتی با معرفی پارک علم و فناوری در شهرک شهید سلیمانی گفت: به امید خدا این مجموعه به زودی ساخته می شود و فعالیت خود را آغاز می کند و شرکت های استارتاپی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران میتوانند در این محیط رشد کنند.
وی با بیان سابقه حضور دانشگاه در کشور عراق گفت: رقابتی بین دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه های بزرگ جهان وجود داشت که در نهایت موفق شدیم شعبه بینالمللی دانشگاه را به عنوان دانشگاه سبطین در کربلای معلی افتتاح کنیم. دانشگاه سبطین دومین سالی است که دانشجو جذب کرده و به لطف خدا در سال دوم با توجه به نمرات متقاضیان، دانشگاه سبطین، اولین دانشگاه مورد تقاضا در عراق است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی تهران، دکتر قناعتی خطاب به دانشجویان گفت: ما وظیفه تامین سلامت جامعه را به عهده داریم و این امر فقط در ارتباط با دارو و جراحی نیست بلکه باید از رواج بیماریهایی مانند فشار خون، دیابت، چاقی، بیماری های رویه و بیماری های روانی و غیره پیشگیری کنیم. مسئولیت شما دانشجویان علوم پزشکی زیاد است و رسالت شماست که راه دانشمندان بزرگ دانشگاه علوم پزشکی تهران را ادامه دهید.