دکتر محمد رازی اظهار کرد: دررفتگی مفصل زانو سبب پارگی و آسیب شدید ناحیه پشت زانو (پوپلیته) و قطع جریان خون از زانو به اندام پایینی می شود و این خطر وجود دارد که با قطع جریان خون در اندام تحتانی، چنانچه شدت عارضه زیاد باشد و به موقع رسیدگی نشود، موجب قطع اندام تحتانی از مفصل زانو یا بالای مفصل شود.
نایب رئیس انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران با بیان اینکه دررفتگی زانو ممکن است موجب کشیده شدن اعصاب اطراف زانو به سمت پایین شود و در صورت شدت این کشیدگی فلج اندام تحتانی را ایجاد کند.
رازی با اشاره به اینکه در کشور ما شمار دررفتگی مفصل زانو به دلیل حوادث رانندگی به خصوص تصادفات مربوط به موتورسیکلت ها زیاد است، یادآور شد: بی نظمی ترافیکی توسط موتورسیکلت سواران در شهرهای بزرگ مانند تهران بسیار زیاد است به طوری که عابران پیاده، حتی در پیاده روها امنیت ندارند و لازم است تدبیری برای رفع این مشکل اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه بی نظمی موتورسیکلت سواران در اتوبان ها و در عبور از دوربرگردان ها به صورت یکطرفه ایجاد تصادف می کند و علاوه بر مرگ و میر، صدمات بسیاری ایجاد می کند که دررفتگی مفصل زانو از جمله این صدمات است، افزود: این آسیب ها مشکلات بسیاری برای سلامت و زندگی افراد ایجاد می کند که ممکن است حتی تا آخر عمر نیز ادامه داشته باشد.
رازی ادامه داد: یکی از راه هایی که مسئولان شهری برای جلوگیری از ورود موتورسیکلت ها به پیاده روها انجام داده اند، تعبیه میله هایی با فاصله کم است که یک فرد چاق یا فردی که ساکی به همراه دارد، برای عبور از این مکان ها دچار مشکل می شود؛ بنابراین باید تدبیر دیگری اندیشیده شود.
نایب رئیس انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران با بیان اینکه مسئولان بیشتر به دنبال افزایش کادر درمانی و تجهیزات پزشکی هستند، درحالی که باید به موضوع پیشگیری توجه شود؛ اگر قرار باشد روز به روز بر تعداد بی نظمی ها و حوادث جاده ای افزوده شود، حتی اگر همه بودجه دولت نیز صرف شود، نتیجه مطلوب به دست نخواهد آمد.
بیست و چهارمین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی حوزه ارتوپدی از پنجم مهرماه در مرکز همایش های رایزن آغاز شد و تا نهم مهرماه ادامه خواهد داشت.