به گزارش ایسنا،با توجه به گستردگی بیابانهای جهان و کاهش میزان بارش باران، کشاورزی در این مناطق امری غیرممکن تلقی میشود. از این رو استفاده حداکثری از حداقل منابع آبی این مناطق مثل رطوبت هوا میتواند نیاز به آب گیاهان را در فضای گلخانه تامین کند.
در ساخت سیستم گلخانهای هوشمند Roots Up از مواد با پایه طبیعی و ساده استفاده میشود. به گفته محققان، ورقهای پلیکربنات نقش دیواره اصلی این گلخانه را به عهده دارند و برای ساخت قیف جمعآوری آب از پلاستیک طبیعی استفاده شده است.
در این سیستم، تولید آب تنها از طریق به دام انداختن هوای گرم و مرطوب در روز حاصل میشود که پس از کاهش دما در هنگام غروب، قسمت بالای گلخانه باز شده و از طریق اختلاف دمای داخل و محیط اطراف، رطوبت هوا به صورت شبنم از طریق قیف مرکزی جمعآوری میشود.
به کمک این سیستم گلخانهای میتوان روزانه به نسبت درصد رطوبت هوا تا حداکثر 200 لیتر آب تولید کرد که این مقدار نه تنها میتواند نیاز روزانه گیاهان را تامین کند، بلکه میتوان از آن بعنوان آب شرب نیز استفاده کرد.
محققان بدنبال جمعآوری بودجه برای تولید نمونه اولیه گلخانه هوشمند Roots Up هستند؛ هدف نهایی محققان ساخت 10 گلخانه تا ماه نوامبر (آبان ماه) برای استفاده در مناطقی از اتیوپی است.
No tags for this post.