گروه پژوهشی 'سیستم های اطلاعاتی پیشرفته'، موفق به اخذ مجوز قطعی شد
به گزارش پژوهشکده ICT جهاد دانشگاهی، به دنبال درخواست این گروه پژوهشی درخصوص صدور مجوز موافقت قطعی و پس از بررسی های انجام شده موضوع در شورای تشکیلات فنی مهندسی جهاد دانشگاهی مطرح و این شورا ابلاغ موافقت قطعی این گروه پژوهشی را تأیید کرد.
زمینه اصلی فعالیت گروه، تحقیقات و توسعه فناوری ها و سیستم های اطلاعاتی پیشرفته با بهره گیری از روش های نوین علمی، فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی،قابلیت های هوش مصنوعی و فناوری های پشتیبانی از تصمیم، برای پاسخگویی به نیازهای خاص صنایع و دستگاه های اجرایی کشور است.
این گروه با بهره گیری از نظریه ها، روش ها و ابزارهای هوش مصنوعی، استفاده از قابلیت های سیستم های کامپیوتری به صورت جایگزین یا پشتیبان فرایند تصمیم گیری انسانی و نقش داده و اطلاعات به عنوان ماده اولیه اساسی فرآیند کاری سیستم ها به تحقیقات بنیادی، توسعه ای و کاربردی در حوزه سیستم های هوشمند، سیستم های اطلاعاتی پشتیبان تصمیم و سیستم های مدیریت فرایند کسب و کار می پردازد.
از جمله اهداف این گروه پژوهشی می توان به: 'نهادینه سازی دانش مهندسی سیستم، روش تفکر سیستمی و تفکر انتقادی در اداره گروه و اجرای طرح ها و پروژه ها'، 'ارائه حداقل یک محصول/ سرویس فاخر، در سطح ملی یا بین المللی'، 'تربیت و پرورش نیروی انسانی کارآمد و با تجربه در زمینه کاری گروه'، 'تحقیق و پژوهش در زمینه توسعه و بومی سازی سیستم های اطلاعاتی'، 'توسعه ارائه خدمات تخصصی و پشتیبانی از سیستم های اطلاعاتی متن باز' و 'شناسایی و توسعه سیستم های متن باز جهت بکارگیری آنها در پاسخ به نیازهای داخل کشور' اشاره کرد.
تحقیق و توسعه در حوزه های 'سیستمهای توصیهگر'، 'کاربرد سیستمهای اطلاعاتی در حوزههای کسب و کار، مدیریت فرایند و معماری سازمانی'، 'سیستمهای اطلاعاتی پزشکی' و 'متدولوژیها و فناوریهای دفاع و امنیت سایبری' از جمله توانمندی های قابل ارائه این گروه محسوب میشود.
گروه پژوهشی 'سیستمهای اطلاعاتی پیشرفته' تاکنون موفق به اجرا و خاتمه 8 طرح و پروژه، حمایت از 8 مورد پایان نامه دانشگاهی، ارائه 13 مقاله در سطح ملی و بین المللی به زبان فارسی و انگلیسی، برگزاری 8 همایش و کارگاه آموزشی و همچنین انتشار 6 جلد کتاب شده است.
گروه پژوهشی 'سیستم های اطلاعاتی پیشرفته' فعالیت خود را از سال 1386 و همزمان با تأسیس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی آغاز و در سال 1392 با دریافت مجوز اصولی فعالیت های خود را ادامه داده است.