نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ابداع روش جدید درمان ناباروری توسط محققان جهاددانشگاهی

مرکز درمان ناباروری این واحد از سال ۱۳۸۷ شروع به کار کرد تا در زمینه یکی از مهم‌ترین مسایلی که خانواده‌های زیادی با آن روبه رو هستند درمان را آغاز کند. این مرکز در ادامه روند درمان، پژوهش‌هایی را در زمینه درمان ناباروری آغاز کرده است که در نهایت توانسته با پیگیری‌های مداوم روش سپاس را در درمان ناباروری ابداع کند. این روش با استفاده از سلول‌های بنیادی اقدام به درمان ناباروری می‌کند.

در این زمینه سیدرضا طباطبایی، به دستاوردهای مرکز درمان ناباروری این واحد در روش جدیدی که در این مرکز برای درمان ناباروری شکل گرفته اشاره و این دستاورد را انقلابی در درمان ناباروری در دنیا عنوان کرد.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر دو روش درمان ناباروری که در سال ۱۹۷۸ توسط دکتر ادوارد کشف شد در دنیا مرسوم است، گفت: تلقیح داخل رحمی و میکروانجکشن دو روشی است که به پاس زحمات دکتر ادوارد در زمینه درمان ناباروری منجر به اعطای جایزه نوبل پزشکی در سال ۲۰۱۰ به ایشان شد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی قم با بیان اینکه در حال حاضر با استفاده از این دو روش پنج میلیون نفر در سراسر دنیا متولد شده‌اند، ابراز کرد: مرکز درمان ناباروری قم در سال ۱۳۸۷ تأسیس شد که با استفاده از این دو روش سه هزار کودک در آن متولد شدند.
 
وی در ادامه به انجام پژوهش در زمینه ابداع روش‌های جدید در درمان ناباروری در مرکز درمان ناباروری قم اشاره کرد و گفت: پژوهش‌ها در این زمینه طی یک سال انجام شد و در نهایت شیوه جدیدی که با عنوان "سپاس" نام‌گذاری شده در مرکز درمان ناباروری قم کشف شد.
طباطبایی به توضیحاتی پیرامون این روش پرداخت و گفت: مطالعات بر روی سلول‌های بنیادی صورت گرفت و در طول تحقیقات ما متوجه شدیم هنگامی‌که سلول‌های بنیادی رشد می‌کنند در محیط رشد اقدام به آزاد کردن فاکتورهای رشد می‌کنند که در تحقیقات مشخص شد برخی از این فاکتورها در افزایش سرعت اسپرم نقش دارند.
وی با بیان اینکه متأسفانه برخی از این فاکتورها در هنگام نگهداری از سلول‌های بنیادی دور ریخته می‌شوند، ابراز کرد: ما بر روی این مواد دور ریختی آزمایش‌هایی را انجام دادیم که نشان داد این مواد دور ریختی در توانایی اسپرم نقش دارند و می‌توانند در درمان ناباروری تأثیرگذار باشند.

موفقیت پروژه در محیط آزمایشگاهی

وی با اشاره به اینکه درمان ناباروری به دو شیوه گذشته در تأمین مواد اولیه کاملا به خارج از کشور وابسته بود، گفت: اما در روش کشف شده توسط مرکز جهاددانشگاهی قم وابستگی به صفر می‌رسد و هزینه‌های درمان نیز کاهش قابل توجهی خواهد داشت.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان قم با اشاره به اینکه پروژه در محیط آزمایشگاهی موفق عمل کرد، گفت: در حال حاضر این پروژه در مرحله آزمایش انسانی قرار دارد.
وی با تأکید بر اینکه این روش در دنیا نظیر ندارد و توسط تیم پژوهشی مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان قم ابداع شده است، گفت: یک تیم ۵ نفره به مدت یک سال بر این روی این پروژه کار کرد، اما متأسفانه دستاورد و مقالات منتشر شده در این زمینه خارج از کشور بیشتر از داخل مورد توجه قرار گرفت.
 
طباطبایی به مراجعات متعددی که به مرکز درمان ناباروری قم صورت می‌گیرد، اشاره کرده و افزود: مراجعات خارج از کشور نیز به این مرکز صورت می‌گیرد و در حال حاضر ۴۰ درصد بیمارانی که به این مرکز مراجعه می‌کنند خارج از قم سکونت دارند که این امر مهاجرت بیماران از قم و حتی دیگر شهرها به تهران را معکوس کرده است و در حال حاضر شهرهای دیگر برای درمان به قم مراجعه می‌کنند.
وی در ادامه درباره میزان ناباروری در ایران نسبت به دیگر کشورهای جهان گفت: میزان نرمال درمان ناباروری در جهان عدد ۱۰ تا ۱۵ است که این رقم در کشور ما عدد ۲۰ درصد را نشان می‌دهد که این امر حاکی از بالا بودن نرخ ناباروری در میان زوج های ایرانی است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان قم تغییر سبک زندگی، استفاده از آفت‌ کش‌ها در کشاورزی، آلودگی هوا، تغذیه و ازدواج دیرهنگام را از جمله عواملی عنوان کرد که در بالا بودن نرخ ناباروری در کشور تأثیرگذار بوده است.

ناباروری سومین عامل طلاق در کشور است

وی با بیان اینکه نزدیک به ۹۵ درصد از ناباروری‌ها قابل درمان است، گفت: نمی‌توان گفت که ناباروری به شکل صد درصد ریشه کن شده و حتی زوجینی وجود دارند که انجام آزمایش‌ها هیچ‌گونه مشکلی را در آن‌ها نشان نمی‌دهد ولی باز هم قادر به بارور شدن نیستند.
طباطبایی ناباروری را سومین عامل طلاق در کشور دانست و گفت: متأسفانه خانواده‌هایی که با این مشکل مواجه هستند تحت فشار روانی شدید قرار دارند و حتی برخی از ریش سفیدان خانواده‌ها به جای کمک کردن مشکلات روحی و استرس زوجین را بیشتر می‌کنند که این امر بر درمان بیمار نیز تأثیرگذار است.
 
وی افزود: برخی از مواقع خانواده‌هایی به این مرکز مراجعه می‌کنند که در آستانه جدایی از یکدیگر قرار دارند که صبر شکیبایی چندانی برای ادامه درمان ندارند در حالی که درمان ناباروری از مسائلی است که نیازمند صبر و پیگیری است.
به گزارش ایسنا، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان قم خاطرنشان کرد: در هر حال محققان مرکز جهاددانشگاهی قم دستاوردهای خوبی در زمینه درمان ناباروری داشته‌اند و مرکز درمان ناباروری این استان هر روزه پذیرای بیماران زیادی در این زمینه است که با توجه به زیارتی بودن شهر قم، نور امید بیشتری را در دل خود نسبت به درمان احساس می‌کنند.
No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل