غفور موسوی مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با طرح "زمان شروع آنتیسایکوتیکهای آنتیپیک و معمولی در درمان بیماران حاد روانی" اظهار کرد: این طرح بر روی بیماران به مدت دو هفته جهت مقایسه زمان شروع، روند بهبودی و… بیماران با دو گروه از داروهای آنتی سایکوتیک جدید مانند رسپریدون و داروهای قدیمی انجام شد.
وی ادامه داد: نتیجه طرح تأثیر داروی رسپریدون در کاهش علایم و بهبود سریع بیماری در مدت زمان کوتاه را نشان میداد، اما اثر هر دو دسته داروهای آنتی سایکوتیک در مدت زمان شش تا 9 روز شروع میشود.
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه تأثیر داروهای جدید موجود در بازار همیشه در حال بررسی است، تصریح کرد: برخی گزارشها مبنی بر تأثیر کم آنتی سایکوتیکهای جدید است، اما پژوهشهای جدید زمان تأثیر آنتی سایکوتیکهای آنتیپیک را سریع و عوارض آنها را پایین اعلام میکنند.
موسوی ادامه داد: انگیزه این طرح، بررسی تأثیر داروهای آنتی سایکوتیک جدید مانند رسپریدون در بیمار ایرانی در مقایسه با بیماران خارجی است.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه گروه داروهای آنتی سایکوتیک در درمان بیماران حاد روانی به کار می رود، خاطرنشان کرد: سایکوز به گروهی از بیماریهای حاد روانی گفته میشود که فرد از نظر روانی بسیار وضعیت آشفتهای پیدا میکند، این داروها در درمان این دسته از بیماران بسیار اثرگذار بوده است.
موسوی با اشاره به اینکه داروهای آنتی سایکوتیک نیز مانند سایر داروها میتواند، دارای عوارض باشد، افزود: داروهای آنتی سایکوتیک قدیمی دارای عوارضی مانند پارکینسونیسم (ضعف عضلانی) و لرزش و داروهای آنتی سایکوتیک جدید نیز سبب افزایش قند خون، افزایش وزن و بیماری قلبی است و تحقیقات نیز در ارتباط با آسیب این داروها انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه بیماریهای حاد روانی به صورت ناگهانی بروز میکنند و مختلکننده زندگی عادی هستند، خاطرنشان کرد: در بیماریهای روانی ممکن است فرد به بیخوابی، بیقراری و بدبینی شدید دچار شود، بنابراین بیماریهای این گروه بر اساس حالت بیمار به حاد یا غیرحاد تقسیم میشوند، به عنوان نمونه جنونهای زودگذر دارای ماهیت حاد هستند اما برخی از بیماری ها به تدریج شدید میشوند.
مدیر گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: بیماریهای روانی به صورت شدید یا مزمن بروز پیدا میکند، به عنوان نمونه بیماری شیزوفرنی ممکن است شدید با علایم بدبینی، توهمات و… یا مزمن با نشانههایی همچون دوری از اجتماع همراه باشد و گاهی بیمار به شکل خفیف سالها دارای بیماری است.
موسوی با بیان اینکه طرح "زمان شروع آنتی سایکوتیکهای آنتیپیک و معمولی در درمان بیماران حاد روانی" فقط بر روی بیماران روانی حاد مرکز تحقیقات علوم رفتاری استان اصفهان" اجرا شده است، تصریح کرد: علاوه بر این طرح هر سال پژوهشهای فراوانی بر روی بیماران روانی انجام میشود که به شکل مقاله چاپ میشود.
وی با اشاره به اینکه آینده یک طرح پژوهشی را نمیتوان پیشبینی کرد، تصریح کرد: ماهیت علم، تکرار پژوهش بر روی موضوعات است و با یک تحقیق قطعیت یک موضوع مشخص نمیشود؛ بنابراین یک پژوهش علمی باید تکرارپذیر و نتایج آن نیز یکسان باشد.
No tags for this post.