نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

چه غذاهایی در کاهش یا افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مؤثرند؟

سینا

عوامل زیادی بر خطر ابتلا به سرطان از جمله سبک زندگی و ژنتیک تأثیر می‌گذارند. لازم است غذاها و نوشیدنی هایی را که ممکن است به کاهش یا افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند را بشناسید. همچنین در مورد مواد شیمیایی مانند پارابن ها و آفت کش ها اطلاعات لازم کسب کنید.

سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان است، به طوری که سرطان سینه مهاجم از هر 8 زن در ایالات متحده در طول زندگی یک نفر را مبتلا می کند. این بیماری در مردان نیز رخ می دهد، اگرچه سرطان سینه مردان کمتر از 1 درصد از کل موارد سرطان سینه را تشکیل می دهد.

آسیب DNA و جهش های ژنتیکی ممکن است باعث سرطان سینه شود. جهش های ارثی در ژن های خاصی مانند BRCA1 و BRCA2 نیز می تواند خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد.

سبک زندگی نیز نقش مهمی دارد. تحقیقات “سیگار کشیدن”، “قرار گرفتن در معرض استروژن”، “نوشیدن زیاد الکل”، و “الگوهای غذایی خاص از جمله رژیم های غذایی غربی سرشار از غذاهای فرآوری شده ” را با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط می کند.

به طور مشخص، مطالعات دیگر الگوهای غذایی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط می دانند. علاوه بر این، غذاهای خاص حتی ممکن است از این بیماری محافظت کنند.

خوراکی هایی وجود دارد که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند و همچنین برخی از مواد غذایی که باید جهت پیشگیری از این خطر از آنها اجتناب کرد.

غذاهایی که ممکن است خطر سرطان سینه را کاهش دهند

به خاطر داشته باشید که عوامل زیادی با ایجاد سرطان سینه مرتبط هستند. در حالی که بهبود رژیم غذایی می تواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد و به طور کلی خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد، این تنها یک تکه از پازل است.

حتی با داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، همچنان به غربالگری های منظم سرطان سینه مانند ماموگرافی و بررسی های دستی نیاز دارید. از این گذشته، تشخیص و تشخیص زودهنگام به میزان قابل توجهی میزان بقا را افزایش می دهد. از یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای مشاوره در مورد غربالگری سرطان سینه بخواهید.

با این حال، تحقیقات نشان می دهد که این غذاها ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند.

1. سبزیجات سبز برگ

اینها تنها تعدادی از سبزیجات سبز برگ هستند که ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند:

    کلم پیچ

    آرگولا

    اسفناج

    سبزی خردل

    چغندر

سبزیجات دارای برگ سبز حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی از جمله بتا کاروتن، لوتئین و زآگزانتین هستند. سطوح بالای خون این آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر سرطان سینه مرتبط است.

یک تجزیه و تحلیل قدیمی تر در سال 2012 از 8 مطالعه بر روی 7011 زن نشان داد که افرادی که دارای سطوح بالاتری از کاروتنوئیدها بودند در مقایسه با زنان با سطوح پایین تر خطر ابتلا به سرطان سینه به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

به همین ترتیب، یک مطالعه بزرگ در سال 2015 سطوح بالای کاروتنوئیدهای خونی را با کاهش 18 تا 28 درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه و همچنین کاهش خطر عود و مرگ در افرادی که قبلاً سرطان سینه داشتند، مرتبط دانست. این مطالعه 32826 زن را در یک دوره 20 ساله مورد بررسی قرار داد.

برخی تحقیقات نشان داده اند که مصرف فولات، ویتامین B غلیظ در سبزیجات سبز برگ، ممکن است به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کند. به طور کلی تحقیقات در مورد اینکه آیا مصرف فولات تأثیر قابل توجهی، مثبت یا منفی، بر خطر سرطان سینه دارد، متفاوت است. مطالعات بیشتری مورد نیاز است.

2. سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی، از جمله گل کلم، کلم، و کلم بروکلی، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند.

سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات گلوکوزینولات هستند که بدن شما می تواند آنها را به مولکول هایی به نام ایزوتیوسیانات تبدیل کند. اینها پتانسیل ضد سرطانی قابل توجهی دارند.

قابل توجه، مطالعه ای که شامل 1493 زن چینی جنوبی بود، مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط کرد.

3. سبزیجات آلیوم

سیر، پیاز و تره فرنگی همگی از سبزیجات آلیوم هستند. آنها دارای مجموعه ای از مواد مغذی، از جمله ترکیبات ارگانوسولفور، آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی، و ویتامین C هستند. اینها ممکن است خواص ضد سرطانی قوی داشته باشند.

مطالعه ای که شامل 660 زن در پورتوریکو بود، مصرف زیاد سیر و پیاز را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط کرد.

به همین ترتیب، مطالعه ای که روی 285 زن ایرانی انجام شد، نشان داد که مصرف زیاد سیر و تره فرنگی ممکن است از سرطان سینه محافظت کند. مصرف زیاد پیاز خام ممکن است اثر محافظتی کمی نیز داشته باشد. جالب توجه است، این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف زیاد پیاز پخته شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.

بنابراین، تحقیقات بیشتری در مورد پیاز و سلامت سینه مورد نیاز است.

4. مرکبات

مرکبات عبارتند از:

    پرتقال ها

    گریپ فروت

    لیمو

    لیموترش سبز

    نارنگی ها

مرکبات و پوست آنها مملو از ترکیباتی است که ممکن است از سرطان سینه محافظت کند، از جمله:

    فولات

    ویتامین سی

    کاروتنوئیدها مانند بتا کریپتوکسانتین و بتا کاروتن

    آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی مانند کورستین، هسپرتین و نارینژنین

این مواد مغذی دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد التهابی هستند.

در واقع، تحقیقات مرکبات را با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها، از جمله سرطان سینه مرتبط می کند. یک مرور ادبیات قدیمی‌تر در سال 2013 از 6 مطالعه شامل 8393 نفر، مصرف زیاد مرکبات را با کاهش 10 درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط می‌دانست.

5. توت ها

مصرف منظم توت ها ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان سینه کمک کند.

آنتی اکسیدان های موجود در انواع توت ها، از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها، در برابر آسیب سلولی و همچنین رشد و گسترش سلول های سرطانی محافظت می کنند.

قابل ذکر است، یک مطالعه قدیمی در سال 2013 که شامل 75929 زن بود، مصرف بیشتر انواع توت ها – و به ویژه زغال اخته – را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه منفی گیرنده استروژن مرتبط دانست.

6. هلو، سیب، گلابی و انگور

نشان داده شده است که میوه ها – به ویژه هلو، سیب، گلابی و انگور – در برابر سرطان سینه محافظت می کنند.

در مطالعه بزرگ سال 2013 که در بالا ذکر شد، زنانی که حداقل 2 وعده هلو در هفته مصرف می کردند تا 41 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان گیرنده استروژن را داشتند.

جالب توجه است، یک مطالعه قدیمی در سال 2014 نشان داد که آنتی اکسیدان های پلی فنل موجود در هلو از رشد و گسترش رده سلولی سرطان سینه انسان کاشته شده در یک مدل حیوانی جلوگیری می کند.

مطالعاتی که داده‌های صدها هزار زن را تجزیه و تحلیل می‌کنند، مصرف سیب و گلابی را با خطر کمتر سرطان سینه مرتبط می‌دانند.

برخی از مطالعات همچنین نشان می دهد که برخی از ترکیبات موجود در انگور – از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها – می توانند از سلول های سرطان سینه محافظت کنند. تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.

7. ماهی چرب

ماهی های چرب از جمله سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی به دلیل فواید سلامت چشمگیرشان شناخته شده اند. چربی های امگا 3، سلنیوم و آنتی اکسیدان هایی مانند آستاگزانتین ممکن است اثرات محافظتی در برابر سرطان داشته باشند.

برخی مطالعات نشان می‌دهند که خوردن ماهی‌های چرب به طور خاص خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد.

8. غذاهای تخمیر شده

غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کیمچی، میسو و کلم ترش حاوی پروبیوتیک ها و سایر مواد مغذی هستند که ممکن است از سرطان سینه محافظت کنند.

بررسی 27 مطالعه در سال 2015، مصرف محصولات لبنی، از جمله محصولات لبنی تخمیری مانند ماست و کفیر را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در جمعیت های غربی و آسیایی مرتبط کرد.

مطالعات لوله آزمایش و تحقیقات حیوانی نشان می دهد که این اثر محافظتی با اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی برخی پروبیوتیک ها مرتبط است.

9. لوبیا

لوبیا سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. به طور خاص، محتوای بالای فیبر آنها ممکن است از سرطان سینه محافظت کند.

مطالعه ای که روی 4706 زن انجام شد نشان داد که مصرف زیاد لوبیا خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 20 درصد در مقایسه با مصرف کم لوبیا کاهش می دهد.

علاوه بر این، در مطالعه‌ای که شامل 1260 زن نیجریه‌ای بود، خطر ابتلا به سرطان سینه در افرادی که بیشترین مصرف لوبیا را داشتند در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف را داشتند تا 28 درصد کاهش داشت.

10. گیاهان و ادویه جات ترشی جات

گیاهان و ادویه ها حاوی ترکیبات گیاهی هستند که ممکن است به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کنند. اینها شامل ویتامین ها، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های پلی فنل هستند.

به عنوان مثال، پونه کوهی دارای آنتی اکسیدان های کارواکرول و رزمارینیک اسید است. یک مطالعه در سال 2017 نشان داد که این آنتی اکسیدان ها اثرات ضد سرطانی قابل توجهی را در برابر رده های سلولی تهاجمی سرطان سینه نشان می دهند.

کورکومین، ترکیب فعال اصلی در زردچوبه، همچنین خواص ضد سرطانی قابل توجهی را نشان داده است.

از آنجایی که بسیاری از گیاهان و ادویه های دیگر نیز دارای اثرات ضد سرطانی قوی هستند، ایده خوبی است که انواع مختلفی مانند آویشن، مخلوط ادویه کاری و زنجبیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

یک مرور ادبیات قدیمی در سال 2013، 21 مطالعه را که در مجموع 883585 نفر را شامل می شد، تجزیه و تحلیل کرد. محققان دریافتند افرادی که بیشترین مصرف غذاهای دریایی از منابع امگا 3 را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار را مصرف می کردند تا 14 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه داشتند.

سایر مطالعات در مورد مصرف ماهی و اسیدهای چرب آن یافته های مشابهی را گزارش می دهند.

متعادل کردن نسبت امگا 3 به امگا 6 با خوردن ماهی های چرب بیشتر و روغن های تصفیه شده کمتر و غذاهای فوق فرآوری شده ممکن است به کاهش خطر سرطان سینه شما نیز کمک کند.

11. غلات کامل

غلات کامل مانند گندم، برنج قهوه ای، جو، کینوا و چاودار سرشار از انواع مواد مغذی مهم از جمله فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.

علاوه بر این، آنها همچنین ممکن است دارای خواص قدرتمند مبارزه با سرطان باشند.

در واقع، یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که مصرف بیش از هفت وعده غلات کامل در هفته با کاهش قابل توجهی در خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط است.

مطالعه دیگری که شامل 10812 زن میانسال بود نشان داد که خوردن کربوهیدرات های با کیفیت بالا، مانند غلات کامل، با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در طی یک دوره 12 ساله مرتبط است.

علاوه بر این، تحقیقات دیگر نشان می دهد که افزودن غلات کامل به رژیم غذایی می تواند در برابر چندین نوع سرطان دیگر نیز از جمله سرطان پانکراس، کولورکتال، معده و مری محافظت کند.

12. گردو

گردو فهرست بلندبالایی از فواید دارد و منبع عالی چربی های سالم برای قلب از جمله اسید آلفا لینولنیک است.

جالب توجه است، برخی تحقیقات نشان می دهد که افزودن گردو و انواع دیگر آجیل به رژیم غذایی شما حتی می تواند به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کند.

بر اساس یک مطالعه در سال 2015 که روی 201 نفر انجام شد، افرادی که بیشترین مقدار گردو، بادام زمینی و بادام را در هفته مصرف می کردند، 2 تا 3 برابر کمتر از افرادی که هیچ آجیلی مصرف نمی کردند، در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند.

مطالعه کوچک دیگری به تأثیر گردو بر زنان مبتلا به سرطان سینه پرداخت. محققان دریافتند که مصرف 2 اونس (57 گرم) گردو در هر روز به مدت 2 تا 3 هفته منجر به تغییرات قابل توجهی در سطوح ژن های خاص کنترل کننده رشد و گسترش سلول های سرطان سینه شد.

علاوه بر این، یک مطالعه لوله آزمایشی در سال 2016 نشان داد که ترکیبات خاصی که از گردو جدا شده اند، قادرند رشد سلول های سرطانی سینه را تا 63 درصد مسدود کنند.

به طور کلی؛ غذاهایی که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند عبارتند از: سبزیجات و میوه‌ها، ماهی‌های چرب، غذاهای تخمیری، لوبیا، بسیاری از گیاهان و ادویه‌ها، غلات کامل و گردو

غذاها و نوشیدنی هایی که ممکن است خطر سرطان سینه را افزایش دهند

در حالی که برخی از غذاها ممکن است از سرطان سینه محافظت کنند، برخی دیگر ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهند.

به این ترتیب، بهتر است مصرف غذاها و نوشیدنی های زیر را کاهش دهید – یا به طور کامل از آنها اجتناب کنید:

    الکل: استفاده از الکل، به ویژه نوشیدن زیاد، ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

    فست فود: خوردن فست فود به طور منظم دارای معایب بسیاری است، از جمله افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، چاقی و سرطان سینه.

    غذاهای سرخ شده: تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از غذاهای سرخ شده ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در واقع، در مطالعه‌ای بر روی 620 زن ایرانی زیر 50 سال، مصرف غذای سرخ‌شده بزرگ‌ترین عامل خطر برای ابتلا به سرطان سینه بود.

    گوشت های فرآوری شده: گوشت های فرآوری شده مانند بیکن و سوسیس ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. بررسی ادبیات 2018 از 18 مطالعه، مصرف گوشت بسیار فرآوری شده را با 9 درصد بیشتر خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط کرد.

    شکر افزوده شده: رژیم غذایی سرشار از قند افزوده ممکن است با افزایش التهاب و بیان آنزیم های خاص مرتبط با رشد و گسترش سرطان، به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

    کربوهیدرات های تصفیه شده: رژیم های غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده، از جمله رژیم معمولی غربی، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. سعی کنید کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و محصولات شیرین شیرین را با محصولات غلات کامل و سبزیجات غنی از مواد مغذی جایگزین کنید.

سویا و سرطان سینه

بسیاری از مردم همچنین تعجب می کنند که آیا محصولات سویا – مانند توفو، شیر سویا و ادامام – می توانند بر خطر ابتلا به سرطان سینه تأثیر بگذارند. تحقیقات متفاوت است.

طبق بخشی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، مصرف مقادیر بالای ایزوفلاون ها، ترکیبی که در سویا یافت می شود، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. ایزوفلاون ها اثرات استروژن را تقلید می کنند.

با این حال، مطالعات روی انسان ها در واقع نشان داده است که افزایش مصرف سویا با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.

علاوه بر این، مصرف سویا در واقع ممکن است نتایج را بهبود بخشد و به محافظت در برابر عود در افراد مبتلا به سرطان سینه کمک کند.

به طور کلی؛ برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، از الکل، فست فود، غذاهای سرخ شده، گوشت های فرآوری شده، شکر اضافه شده و کربوهیدرات های تصفیه شده دوری کنید. تحقیقات روی سویا متفاوت است، اما مطالعات انسانی نشان می دهد که ممکن است در برابر سرطان سینه محافظت کند.

سایر ملاحظات سبک زندگی

شکی نیست که رژیم غذایی شما می تواند به پیشگیری از بیماری های مزمن از جمله سرطان سینه کمک کند. با این حال، بسیاری از انتخاب‌های سبک زندگی دیگر ممکن است بر خطر سرطان نیز تأثیر بگذارد.

به عنوان مثال، ورزش منظم، استراحت کافی و پرهیز از سیگار، محافظت قابل توجهی در برابر سرطان سینه ایجاد می کند. حفظ وزن متوسط ​​بدن نیز ممکن است به کاهش خطر کمک کند.

علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی از محصولات مراقبت از پوست ممکن است خطر سرطان سینه را افزایش دهند.

به عنوان مثال، بسیاری از مرطوب کننده ها، لوازم آرایشی و محصولات مو حاوی پارابن هستند، نوعی ماده شیمیایی که می تواند در ایجاد سرطان سینه نقش داشته باشد. پارابن ها مختل کننده غدد درون ریز در نظر گرفته می شوند، به این معنی که ممکن است تأثیر منفی بر هورمون های شما داشته باشند.

قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌ها و همچنین مختل‌کننده‌های غدد درون ریز مانند بیسفنول A (BPA) که در موادی مانند پلاستیک یافت می‌شود، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را نیز افزایش دهد.

بنابراین، انتخاب محصولات مراقبت از پوست، باغبانی و تمیز کردن طبیعی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.

به طور کلی؛ انتخاب سبک زندگی برای ارتقای سلامت و اجتناب از مواد شیمیایی بالقوه مضر در محصولات شخصی و خانگی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. خطر سرطان پیچیده است اما مطمئناً تحت تأثیر رژیم غذایی قرار دارد. پیروی از یک رژیم غذایی مغذی غنی از غذاهایی مانند سبزیجات برگدار، مرکبات و ماهی های چرب ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند. محدود کردن یا اجتناب از مواردی مانند الکل، گوشت های بسیار فرآوری شده و غذاها و نوشیدنی های شیرین ممکن است به همان اندازه مهم باشد. به خاطر داشته باشید که قرارهای منظم پزشکی و غربالگری سرطان سینه برای تشخیص و تشخیص زودهنگام بسیار مهم است.

مترجم: فتانه حق پرست

خروج از نسخه موبایل