تیمی از باستان شناسان در حین کاوش در یک اردوگاه نظامی متعلق به سربازان روم باستان در بلغارستان، یک یخچال ذخیره مواد غذایی کشف کردند.
به گزارش سیناپرس، در برخی سرزمین های باستانی مانند ایران شاهد ساخت یخچال هایی در شهرها و روستاها بودیم که به مردم روزگار گذشته کمک می کرد در روزهای گرم تابستان یخ و آب خنک ذخیره کنند اما این فناوری در مناطق غربی و اروپا چندان شناخته شده نبوده و مورد استفاده قرار نداشت. البته به نظر می رسد شواهد باستانی جدید نشان می دهد رومی ها نیز از این تکنیک استفاده می کردند.
گروه باستان شناسی دانشگاه ورشو در بیانیه ای در رابطه با موضوع فوق گفت که باستان شناسان در حین حفاری ویرانه های منطقه Novae که یک قلعه نظامی دوران رومی محسوب می شود با بقایای جالب توجهی شامل لوله های سربی و سرامیکی مواجه شدند.
پیتر دایچک ، باستان شناس ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق می گوید: ما در کنار لوله های سربی، یک یخچال باستانی پیدا کردیم که در آن یک بخش نگهداری مواد غذایی که با صفحات سرامیکی ساخته شده بود. به گزارش سیناپرس، داخل یخچال هنوز مواد غذایی شامل ظروف نوشیدنی، کاسه ها و استخوان حیوانات باقی مانده است. گفتنی است هنوز قدمت دقیق یخچال و محتویات آن مشخص نشده البته در زمستان سال گذشته نیز .یک نمونه مشابه که در آن آثاری از گوشت پخته، استخوان حیوانات و تکه های ظروف قرار داشت، کشف شده بود.
دایچک در این رابطه گفت: کشف چنین یخچال هایی بسیار نادر است، زیرا این سازه ها به ندرت از بازسازی ساختمانی جان سالم به در می برند.
سایت باستانی Novae برای سربازان رومی در قرن اول پس از میلاد به عنوان یک پایگاه دائمی در پایین رود دانوب ساخته شد. این اردوگاه تا اواسط قرن پنجم میزبان نیروهای نظامی ایتالیایی بود.
به گزارش سیناپرس، باستان شناسان طی حفاری ها در Novae همچنین خرابه های یک ساختمان و پادگان چوبی مرتبط با اولین نیروهای رومی مستقر دائمی در اردوگاه، اولین چاه معروف اردوگاه و کوره ای متعلق به قرن چهارم میلادی را کشف کردند. علاوه بر این در کاوش فوق، مجموعه نادری از ظروف نوشیدنی با رنگ سیاه و یک آویز نقره ای کوچک به شکل یک موش شناسایی شد.
در خاتمه گفتنی است نووا در شهر سویشتوف در شمال بلغارستان، در حدود ۲۲۰ کیلومتری شمال شرق صوفیه و در امتداد مرز بلغارستان و رومانی قرار دارد.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: aol.com
No tags for this post.