کاهش خطر حساسیت غذائی به کمک تغذیه در کودکان
حساسیت به مواد غذائی را می توان یکی از رایج ترین انواع حساسیت ها دانست که عموما به موادی مانند انواع مغزها و به ویژه بادام زمینی، تخم مرغ، شیر و یا گندم رخ می دهد. این حساسیت ها می تواند منجر به واکنش غیر عادی سیستم ایمنی بدن شده و عوارضی مانند خارش برخی نقاط بدن، تورم ، استفراغ و تنگی نفس را در پی داشته باشد.
در این مطالعات مشخص شد کودکانی که مصرف تخم مرغ را در سنین 4 تا شش ماهگی آغاز کنند به نسبت سایر کودکان به میزان 40 درصد کمتر علائم و نشانه های حساسیت به این ماده غذائی را تجربه خواهند کرد. از سوی دیگر مصرف فرآورده ها بادام زمینی نیز در فاصله سنی چهار تا یازده ماهگی می تواند احتمال بروز حساسیت به این ماده را به میزان هفتاد درصد کاهش دهد.
در این مطالعات مشخص شد کودکانی که مصرف تخم مرغ را در سنین 4 تا شش ماهگی آغاز کنند به نسبت سایر کودکان به میزان 40 درصد کمتر علائم و نشانه های حساسیت به این ماده غذائی را تجربه خواهند کرد. از سوی دیگر مصرف فرآورده ها بادام زمینی نیز در فاصله سنی چهار تا یازده ماهگی می تواند احتمال بروز حساسیت به این ماده را به میزان هفتاد درصد کاهش دهد.
علاوه بر این پژوهشگران دریافتند در حدود 5 و 4 دهم درصد از کسانی که در فاصله زمانی 4 تا شش ماهگی تخم مرغ مصرف کرده اند، در بزرگسالی به آن حساسیت نشان داده اند. این آمار تقریبا برابر با 24 مورد در هر هزار نفر بوده و در زمینه مصرف بادام زمینی نیز تنها 2 و نیم درصد کسانی که در فاصله سنین چهار تا یازده ماهگی از مشتقات این مغز گیاهی مصرف کرده اند به حساسیت غذائی دچار شده اند که رقمی برابر با 18 مورد در هزار نفر را شامل می شود.
در حال حاضر عموما به والدین توصیه می شود مواد غذائی دارای ریسک بالای حساسیت را در سنین کم به کودکان ارائه نداده و به همبن دلیل موادی مانند بادام زمینی، ماهی و گندم در برنامه غذائی کودکان وجود ندارد.
روبرت بویل سرپرست این تیم تحقیقاتی و استاد دانشگاه کالج سلطنتی لندن در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد: در این مطالعات و تجزیه و تحلیل های انجام شده، از تمامی اطلاعات موجود در رابطه با حساسیت غذائی استفاده شده و در نتیجه این تحقیقات دریافتیم که مصرف تخم مرغ و بادام زمینی در سنین کودکی می تواند خطر بروز حساسیت به این دو ماده غذائی را که بیشترین میزان حساسیت های غذائی را به خود اختصاص داده اند، کاهش دهد.
در این مطالعات پژوهشگران همچنین اقدام به بررسی و مطالعه سایر مواد غذائی مانند شیر، انواع مغزهای گیاهی مانند بادام ؛ گندم و … کردند اما در مورد این مواد غذائی شواهدی وجود ندارد که مصرف زودهنگام این خوراکی ها نشان دهنده کاهش خطر ابتلا به حساسیت در بزرگسالی باشد. البته پژوهشگران در این مورد اعتقاد دارند اگر نوزاد شما دارای نشانه های آلرژی مانند اگزما است، پیش از ارائه این خوراکی ها به وی حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Journal of the American Medical Association منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.