رئیس بنیاد نخبگان استان همدان گفت: امسال ۱۴۸۰ نفر از رتبههای برتر کنکور برای نخستینبار به صورت ملی بورسیه صنعتی میشوند که از این تعداد باهمت استانداری، دانشگاهها و پارک علم و فناوری ۴۵ نفر در استان همدان بورسیه صنعتی خواهند شد.
موسی اعظمی با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم استفاده ویژه از ظرفیت نخبگان و مستعدین بوده و یکی از مأموریتهای جدید بنیاد ملی نخبگان استفاده از ظرفیت این افراد در امور کشور است، اظهار کرد: در سال گذشته با هدف جذب و استخدام دانشآموختگان و فارغالتحصیلان نخبه در دستگاههای اجرایی دو فراخوان ملی منتشر شد و تعداد زیادی از افراد دارای شرایط ثبتنام کرده و بعد از بررسی پروندهها حدود ۲۰ نفر انتخاب و در دستگاههای اجرایی مشغول بهکار شدند.
وی با بیان اینکه سهمیه جذب و استخدام دانشآموختگان برتر در سال گذشته حدود ۱۰۰۰ نفر در سراسر کشور بود، افزود: با حمایت خوب مسئولان و مدیران استانی برنامه حمایت از فارغالتحصیلان نخبه به خوبی درحال انجام است و در سال گذشته با انتشار فراخوانهای ملی ۲۰۰ نفر داوطلب در این طرح شرکت کردند که از این تعداد، پرونده ۱۰ نفر انتخابی تکمیل شده و برای ۱۰ نفر بعدی نیز در حال تکمیل است.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان بیان کرد: در سالجاری ۵۰۰۰ دانشآموخته نخبه و مستعد در سراسر کشور با انتشار فراخوان شناسایی و پس از شرکت در کارگاههای توانمندسازی در دستگاههای اجرایی استخدام خواهند شد.
به گزارش سیناپرس و به نقل از روابط عمومی بنیاد نخبگان همدان، اعظمی با بیان اینکه براساس نیازسنجی از شرکتهای دانشبنیان عنوانهای شغلی متفاوتی برای این دانشآموختگان درنظر گرفته شده است، افزود: برنامه دوم در راستای حفظ و استفاده از ظرفیت نخبگان برای دانشجویان نو ورود به دانشگاههاست که امسال برای نخستینبار در سراسر کشور با نام بورسیه تحصیلی- شغلی یا بورسیه صنعتی انجام میشود.
وی بیان کرد: براساس شیوهنامه این طرح که از طریق وبگاه بنیاد ملی نخبگان قابل دسترسی است، متقاضیان کدرشتهمحلهای بورسیه صنعتی باید رتبه کشوری کمتر از ۲۰۰۰ کسب کرده یا جزو ۱۰ درصد برتر هر استان باشند، میتوانند کد رشته را انتخاب کرده و ضمن تحصیل در دانشگاه و توانمندسازی، از حمایتهای اقتصادی نیز بهرهمند شوند.
اعظمی با بیان اینکه داوطلبان کنکور سراسری بعد از انتخاب کد رشتههای تعریف شده پس از پذیرش از طریق مصاحبه به واحدهای اقتصادی استان، شرکتهای دانشبنیان، کارخانهها، صنایع و واحدهای تولیدی که اعلام آمادگی کرده بودند، معرفی و جذب خواهند شد، اضافه کرد: در طول چهار سال مقطع کارشناسی این افراد در حین تحصیل باید ماهانه ۵۰ ساعت در شرکت یا کارخانه حضور پیدا کرده و ارتباط داشته باشند و در نهایت مورد حمایتهای مالی، معنوی و فرهنگی بنیاد نخبگان قرار میگیرند.
رئیس بنیاد نخبگان استان همدان با تأکید بر اینکه بعد از اتمام تحصیل این دانشجویان این دستگاهها یا شرکتهای تولیدی موظف به استخدام و پرداخت حق بیمه برای آنها هستند، مطرح کرد: داوطلبانی که قصد انتخاب رشته دارند، میتوانند از این فرصت استفاده کرده و در دفترچه انتخاب رشته امسال کد رشتههای مربوط به دانشگاههای استان را انتخاب کنند.
اعظمی با بیان اینکه طرح بورسیه صنعتی امیدآفرینی، ارتباط با صنعت و جامعه، افزایش مهارت و حمایت مادی و معنوی از نخبگان را به دنبال دارد، ادامه داد: شناسایی، هدایت، توانمندسازی، جذب و نگهداشت سرمایه انسانی مستعد برتر و نخبه در واحدهای اقتصادی کشور، آموزش مهارتهای لازم و مرتبط با نیازهای واحدهای اقتصادی به استعدادهای برتر، ارتقای توانمندیهای عملی و فنی استعدادهای برتر از طریق ارتباط مستمر آنها با واحدهای اقتصادی و استفاده از ظرفیتهای اجتماع نخبگانی برای ارتقای فعالیتهای واحدهای اقتصادی از اهداف این طرح هستند.
وی با بیان اینکه امسال ۱۴۸۰ نفر از رتبههای برتر کنکور برای نخستینبار به صورت ملی بورسیه صنعتی میشوند که از این تعداد با همت استانداری، دانشگاهها و پارک علم و فناوری ۴۵ نفر در استان همدان بورسیه صنعتی خواهند شد، گفت: این دانشجویان همانند سایر همرشتهایهای خود در کلاسهای دانشگاه حاضر شده و اطمینان از استخدام پس از اتمام تحصیلات مزیتی است که نسبت به دیگر دانشجویان خواهند داشت.
وی در پایان اعلام کرد: سومین برنامه بنیاد نخبگان برای دانشجویان در حین تحصیل بوده که از بین افراد معدل با بالا و مستعد شناسایی شده و در واحدهای اقتصادی که از قبل برای استخدام نخبگان اعلام آمادگی کرده بودند، بورسیه میشوند.
گزارش: فاطمه عزیزی هرمز