یک مطالعه بحث برانگیز جدید می گوید: کشف جمجمه میمون باستانی ممکن است این باور قدیمی را که اجداد میمون ها و انسان ها از آفریقا آمده اند به چالش بکشد.
به گزارش سیناپرس، محققان گزارش دادند:جمجمه یک میمون به نام Anadoluvius turkae در کانکری ترکیه پیدا شده و به نظر می رسد قدمت آن به ۸٫۷ میلیون سال قبل بازمی گردد. جالب اینجاست که انسان های اولیه که شامل انسان، میمونهای آفریقایی و اجداد فسیلی آنها می شوند، تا حدود هفت میلیون سال پیش در آفریقا دیده نشده بودند.
این کشف دیدگاه گسترده ای را به چالش می کشد که اجداد میمون ها و انسان های آفریقایی منحصراً از آفریقا منشا نگرفته اند. محققان می گویند که این یافته نشان می دهد که هومینین ها ممکن است ابتدا در اروپا قبل از مهاجرت به آفریقا تکامل یافته باشند.
پروفسور دیوید بگون (David Begun) دیرینه انتروپولوژیست از دانشگاه تورنتو و یکی از محققان ارشد این مطالعه می گوید: یافته های ما نشان می دهد که انسانها نه تنها در اروپای غربی و مرکزی تکامل یافته اند، بلکه بیش از پنج میلیون سال در آنجا تکامل یافته و در شرق مدیترانه پخش شده اند تا احتمالاً در نتیجه تغییر محیط ها و کاهش جنگلها در نهایت در آفریقا پراکنده شوند.
او گفت: این شواهد جدید از این فرضیه حمایت می کند که هومینینها از اروپا سرچشمه گرفته و به همراه بسیاری از پستانداران دیگر بین ۹ تا ۷ میلیون سال پیش در آفریقا پراکنده شده اند، اگرچه به طور قطعی آن را ثابت نمی کند.
وی افزود: برای اثبات این موضوع، فسیل های بیشتری از اروپا و آفریقا باید از بین هفت تا هشت میلیون سال پیش پیدا شود تا بتوان پیوندی بین این دو گروه پیدا کرد. یافته های این جمجمه نشان داد که این میمون حدود ۵۰ تا ۵۹ کیلوگرم وزن داشته، احتمالاً در یک جنگل خشک زندگی می کرده و زمان زیادی را روی زمین سپری کرده است.
این جمجمه در سال ۲۰۱۵ پیدا شد، اما اهمیت آن اخیرا مورد بحث قرار گرفت. سایر محققان گفته اند که این یافته ها درک ما از منشاء انسان را به چالش نمی کشد.
پروفسور کریس استرینگر (Chris Stringer) رهبر این تحقیقات تکامل انسان در موزه تاریخ طبیعی لندن، گفت: این یک بحث طولانی مدت در مورد میمون ها و منشأ انسانی است. فکر نمی کنم این یافته تغییر چندانی در بحثهایی داشته باشد که نتیجه گیری می کنند: شواهد کنونی نشان می دهد که هومینینها برخلاف هر گونه زنده ای از اجداد میمونهای میوسن از آفریقا سرچشمه گرفته اند.
شرح کامل این تحقیق اخیراً در مجله Communications Biology منتشر شده است.
مترجم: سامیه خسروی زاده
No tags for this post.