میزان استاندارد مصرف نمک یک تا پنج گرم در روز است اما این میزان در ایران به 12 گرم می رسد که نشان دهنده مصرف بیش از 2 برابری نمک در کشور است. دکتر کاظم زنده دل روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در مورد مضرات مصرف زیاد نمک اظهار کرد: مطالعات انجام شده نشان می دهند که مصرف زیاد نمک می تواند به سرطان معده بیانجامد.
وی افزود: مصرف بی رویه و بیش از حد استاندارد نمک، علاوه بر ایجاد سرطان، سبب بالا رفتن فشار خون، سکته قلبی و مغزی و بیماری های قلبی عروقی می شود؛ در صورتی که با کنترل مصرف نمک می توان برخی از بیماری های غیرواگیر را کاهش داد.
زنده دل بر لزوم اطلاع رسانی صحیح و به موقع در این زمینه تاکید کرد و گفت: برای کاهش مصرف نمک، دولت، مردم و رسانه ها می توانند نقش اساسی داشته باشند.
لزوم کنترل میزان مصرف نمک در نان
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان ایران خاطرنشان کرد: میزان نمک در غذاهای صنعتی و نان ها بالا است و باید میزان مصرف ماده غذایی در نانوایی ها به شدت کنترل شود.
وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود اقدامات خوبی توسط سازمان غذا و دارو انجام شده است که امیدوارم با اجرای آنها سهم مصرف نمک در نان و مواد غذایی صنعتی به طور محسوسی کاهش یابد.
زنده دل گفت: ذائقه ایرانی ها به مصرف غذاهای پرنمک عادت کرده است و این موضوع باید به تدریج تغییر پیدا کند تا شاهد کاهش میزان شیوع انواع بیماری ها در جامعه باشیم.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان ایران افزود: مردم باید میزان مصرف نمک در تهیه غذاهای خانگی و سرسفره را کاهش دهند.