مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس ضمن ارائه گزارش تحلیلی از عملکرد پنج ماهه یگان این اداره و افزایش آن نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیان داشت: پایش مستمر، عملکرد پیشگیرانه وکارکردهای بازدارنده از جمله شاخص های اصلی کارکردهای یگان حفاظت در استان فارس است.
به گزارش سینا پرس فارس، عطا پور شیرزاد، مدیر کل اداره کل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه با پیگیری ها و برنامه ریزی های صورت گرفته و برنامه ریزی های انجام شده یگان حفاظت این اداره در پنج ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارای عملکرد بهتر و موثرتری در زمینه تخلفات محیط زیستی بوده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس خاطر نشان کرد: پایش تخلفات شکار و صید غیر مجاز و کشف سلاح های مجاز و غیر مجاز و جنگی مهمترین عملکردها در این حوزه بوده است .
به گفته وی، محیط زیست استان فارس درکشف سلاح های مجاز و غیر مجاز و جنگی با رشد حدود 10 درصد نسبت به مدت مشابه پیشرفت داشته است. تعداد تخلفات کشف شده در پنج ماهه اول سال جاری حدود 497 مورد بوده و تعداد متخلفین دستگیر شده تا کنون 624 نفر است.
پورشیرزاد ادامه داد: این افزایش عملکرد بیانگر تلاش بیشتر، انگیزه بهتر و پایش خوب کارکنان اجرایی در مناطق است.
وی افزود: در زمینه تخریب و تصرف عدوانی اراضی ملی با توجه به گشت و پایش مداوم مناطق توسط محیط بانان و عوامل اجرایی یگان شاهد کاهش تخلفات هم در تعداد پرونده های متشکله هم در میزان اراضی تصرف شده هستیم که آمار مربوطه موید این امر است.
این مقام مسئول اضافه کرد: در کشف تخلفات شکار و صید بخصوص تعداد پرندگان شکار شده و زنده گیری شده تعداد 762 فرد پرنده از نوع کبک، تیهو،کبوتر، قمری،کاکلی،دراج،سهره، گنجشک، فاخته، بلبل، دلیجه،سارگپه،مرغ بهشتی،پری شاهرخ،طاوس، طوطی، فلامینگو،جغد،سبزقبا، بلدرچین، طرقه، مرغ مینا، زاغی و… از انواع پرندگان، کشف و به طبیعت بازگشته است.
پورشیرزاد اضافه کرد: پستانداران شکارشده و زنده گیری شده تعداد 63 فرد، از نوع آهو،کل، گراز، تشی، قوچ، میش، کفتار، بز، میمون، گرگ، شترمرغ، شغال، خرگوش، بره، بزو تعداد خزندگان شکار شده و زنده گیری شده تعداد 20 فرد از نوع لاک پشت برکه ای، لاک پشت مهمیزدار،مارپیتون ، تمساح پوزه کوتاه بوده است.
وی با بیان اینکه یگان حفاظت محیط زیست فارس با عملکردهای شاخص ساز امسال در بین یگان حفاظت محیط زیست کشور درخشیده است ابراز داشت: این امر نشان دهنده کنترل و گشت زنی بیشتر محیط بانان در مناطق بوده و امید است با رشد فرهنگ محیط زیستی در حوزه شکار و صید و نگرش مردمی در این مورد شاهد از بین رفتن این گونه های ارزشمند نباشیم.