در حالی که ما در مورد تعدادی از ایمپلنت های پزشکی توزیع کننده دارو شنیده ایم، اکثر آنها این اشکال را دارند که در نهایت با بافت اسکار پوشانده می شوند. اما اخیرا یک نوع جدید با تغییر شکل با شروع به شکل گیری بافت، از این مشکل جلوگیری می کند.
به گزارش سیناپرس، به طور معمول، سیستم ایمنی یک ایمپلنت الکترونیکی را به عنوان یک جسم خارجی درنظر گرفته و با محصور کردن آن در بافت اسکار برای جداسازی و از بین بردن آن عمل می کند. متأسفانه، آن بافت ها درگاه هایی را که دستگاه برای تحویل دارو استفاده می کند را مسدود می کند و در نهایت آن را بی فایده می کند.
اکنون تیمی از دانشمندان از دانشگاه گالوی (اسکاتلند) و موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) تصمیم گرفتند تا آن را تغییر دهند و یک نمونه اولیه ایمپلنت تحویل دارو به نام مخزن نرم دینامیکی FibroSensing (FSDSR) توسعه دهند.
دستگاه با بدنه نرم دارای یک غشای خارجی متخلخل رسانا است که سیگنال الکتریکی به طور مداوم از آن عبور می کند. هنگامی که منافذ آن غشاء شروع به مسدود شدن توسط سلول های بافت اسکار می کنند، سیگنال مختل می شود.
الکترونیک یکپارچه افزایش سیگنال الکتریکی را تشخیص داده و با باد کردن یا خالی کردن ایمپلنت واکنش نشان می دهد. این تغییر شکل به طور موقت تشکیل بافت اسکار را متوقف می کند. هنگامی که بافت دوباره شروع به تشکیل شدن می کند، ایمپلنت به سادگی دوباره شکل خود را تغییر می دهد.
علاوه بر این، با توجه به این واقعیت که مقداری از بافت اسکار همچنان روی ایمپلنت جمع می شود، دستگاه می تواند با افزایش خودکار فرکانس و یا نیروی تحریکات تحویل دارو، آن را جبران کند. انجام این کار به دستگاه اجازه می دهد تا در نهایت همان دوز را حفظ کند.
به گزارش سیناپرس، دکتر راشل بیتی (Rachel Beatty) از دانشگاه گالوی و یکی از محققان این مقاله می گوید: فناوری که ما با استفاده از ربات نرم توسعه داده شده، پتانسیل دستگاه های قابل کاشت را برای ماندن طولانی مدت در بدن بیمار افزایش داده و اقدامات درمانی طولانی مدتی را ارائه می کند. مطالعه این رویکرد می تواند تغییرات انقلابی در تحویل داروی کاشتنی برای طیف وسیعی از بیماری های مزمن ایجاد کند.
شرح کامل این مقاله اخیراً در مجله تخصصی Science Robotics منتشر شده است.
مترجم: فاطمه امینی
No tags for this post.