کشف فسیل هیولای ۱۴۵ میلیون ساله در آلمان
یک تیم بین المللی متشکل از دیرینه شناسان آمریکایی، بریتانیایی و آلمانی موفق به شناسایی فسیل جانوری ماقبل تاریخی شدند که تاج استخوانی برجسته ای روی جمجمه اش وجود داشته و شبیه به پومپادور است. بررسی های جدید نشان می دهد این هیولای پرنده حدود ۱۴۵ میلون سال قدمت دارد.
به گزارش سیناپرس، دیرینه شناسان در کاوش های جدید خود در آلمان موفق به کشف فسیل یک پرنده باستانی شدند که ۱۴۵ میلیون سال قدمت داشته و الویس نامیده می شود. این فسیل منحصر به فرد در منطقه باواریا شناسایی شده و مطالعات روی آن در حال انجام است.
بررسی های پیشین نشان می دهد: این فسیل از گونه پتروداکتیل ولنهوفری (Petrodactyle) است که با دایناسورها همزیستی داشتند. موضوع مهم این است که فسیل جدیدا کشف شده به طور قابل توجهی سالم بوده و یک اسکلت تقریبا کامل را با سطح فوق العاده ای از جزئیات به نمایش می گذارد.
دکتر دیوید هون، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه کوئین مری لندن، در این رابطه می گوید: هرچند تاج موجود در فسیل این نمونه جدید بسیار بزرگ است، اما می دانیم که این پتروزار ها ضخامت هایی نزدیک به پوست داشتند بنابراین می توان حدس زد که در واقعیت این تاج حتی از چیزی که فعلا دیده می شود نیز بزرگتر است.
یافته های پیشین دیرینه شناسان نشان می دهد: بسیاری از پتروسارها تاج های استخوانی خود را عمدتاً برای سیگنال دهی جنسی (جفت گیری) استفاده می کردند ولی این فسیل جدید علاوه بر این که دارای برجسته ترین تاج مشاهده شده از این جانور تا امروز است، دارای شفافیت بالایی بوده و در زیر نور ماورا بنفش جزئیات پیچیده ای را نشان می دهد.
در این میان استفاده از عکاسی دیجیتال فلورسانس مبتنی بر اشعه ماورا بنفش توانایی تشخیص ساختار های ظریف، استخوان های کوچک و اطلاعات تکمیلی در مورد ساختار این تاج استخوانی را فراهم میکند که به شناخت بیشتر دانشمندان از این گونه منحصر به فرد کمک می کند.
به گزارش سیناپرس، به گفته دیرینه شناسان، فسیل فوق الذکر در معدنی قرار داشت که پیش از این فسیل های مهمی از آن کشف شده و اطلاعات ارزشمندی در مورد پتروسارهای دوره ژوراسیک پسین به محققان ارائه می دهد. این تحقیق نمونه ای عالی از همکاری بین مجموعه داران آماتور، فروشندگان فسیل تجاری، بنیاد های علمی و دانشمندان پژوهشی برای پیشرفت علم است.
لازم به ذکر است که پتروداکتیل با داشتن یک فک بلند پر از دندانهای ریز متعدد، در شکار طعمه های کوچک آبزی عالی بود. با این حال، این جانور بر خلاف بسیاری از همتایان خود، دارای یک انبساط در پشت جمجمه برای چسباندن ماهیچههای بزرگ فک بود که به وی دندان های نیش بسیار قدرتمندی میداد.
فردریک اسپیندلر از موزه دایناسور ها در آلمان درباره این موضوع می گوید: مستند کردن طیف گسترده ای از اقتباس ها در مورد این جانوران منقرض شده شگفت انگیز است زیرا پتروسارها بخش اساسی اکولوژی ژوراسیک بودند.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Palaeontologia Electronica منتشر شده است.
مترجم: احسان محمدحسینی
No tags for this post.