دکتر ژاله عزتی افزود: پرستاران سالم و با استراحت کافی برای مانیتورینگ هوشیارانه، مراقبت همدلانه بیمار و دفاع دقیق از حقوق بیمار ضروری به نظر می رسد . بسیاری از استرس های محل کار که باعث جراحت و بیماری می شوند در محیط کار پرستاران وجود دارد.این استرس ها شامل فاکتورهایی است که به زمینه تصمیم گیریی های فوری در محیط کار، ویژگی های سازمان و تغییرات خارج از سازمان که در واقع درون صنعت سلامت رخ می دهد، مربوط می شود.
وی اظهار داشت: پرستاران در طول یک روز تقاضاهای عمده ی فیزیکی و روانی را تجربه می کنند که به خوبی امنیت کارری آنها می تواند بدتر هم بشود. در واقع خطرات شغلی پرستاران می تواند سلامت فرد را به صورت حاد یا به مرور زمان دچار اختلال کند. این موارد شامل اختلالات اسکلتی عضلانی و سایر آسیب ها، عفونت ها و اختلال در وضعیت روانی و در زمان طولانی باعث بیماری های قلبی عروقی ، متابولیک و نئوپلاستیک می شود و مواردی مانند: مشکلات جسمی کاری مانند بلند کردنن بیمار و وضعیت های نادرست، ابزارهای محافظت کننده در برابر فرورفتگی سوزن، مواجهه با مواد شیمیایی مربوط به حرفه شان و پتانسیل های موجود برای خشونت می توانند ایمنی پرستاران را به طور جدی به خطر بیاندازد.
معاون سازمان نظام پرستاری خاطر نشان شد: شیفت کاری و ساعت های طولانی کار و ارتباط آن با امنیت و سلامت کاملا روشن است. پژوهشگران معتقدند با برهم زدن ریتم فیزیولوژیک بدن بر خواب و زندگی خانوادگی و اجتماعی اثرات نامطلوبی را به جا می گذارد و منجر به کاهش طول و کیفیت خواب وافزایش خستگی و خواب آلودگی و هم چنین علائم گوارشی ، روانی و قلبی و عروقی می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر ان ، کار در زمان های غیر معمول ، باعث کمتر شدن تعاملات با خانواده و سایر ارتباطات اجتماعی می گردد. همین طور به طور مشابه ، ساعات طولانی کار باعث کاهش زمان موجود برای خواب می شوند که سرانجام باعث خواب ناقص ، محرومیت از خواب و جبران نشدن خستگی ناشی از کار می گردد. از آن جایی که ارتباطات اجتماعی و خانوادگی ممکن است کاهش یابد ، این مسئله به نوبه ی خود باعث پاسخ های فیزیولوژیکی استرس می شوند.
عزتی ادامه داد: ساعات طولانی کار باعث افزایش مواجهه با خطرات شیمیایی محل کار، عوامل عفونی و مشکلات جسمی، روانی و احساسی می شود. سپری کردن ساعات طولانی در کار ، زمان لازم برای ورزش و وعده های غذایی را از فرد می گیرد و استرس مضاعف ناشی از کار و دیسترس های شدید اخلاقی برای پرستار به همراه خواهد داشت.
وی افزود: اضافه کاری های اجباری و شیفت های طولانی که بر پرستاران تحمیل می شود ، مهم ترین عامل در عدم امنیت شخصی و اجتماعی و خانوادگی تمام پرستاران عزیز میهن مان خواهد بود و مسئولیت شرعی _ انسانی ، قانونی و… آن بر عهده بزرگوارانی است که در این تحمیل و اجبار مشارکت دارند.
به گزارش نظام پرستاری، معاون فنی، آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پرستاری گفت: پتانسیل قوی برای پیشگیری از آسیب های پرستاران وجود دارد، حتی در حالی که بسیاری از عوامل خطر نیاز به شناسایی دارند. منفعت، ارتقاء امنیت کاری پرستاران بسیار است ، هم باعث ابقاء پرستاران در سیستم سلامت و هم تشویق سایرین برای ورود به این رشته است.. برای مثال، ساعت کاری که بر سلامت پرستاران اثرات نامطلوب می گذارد به نوعی در مراقبت بیمار نیز موثر است. همانگونه که بسیاری از مراکز برای ارتقاء امنیت بیمار سرمایه گذاری های مهم انجام می دهند باید به همان اندازه به امنیت کارکنان هم بپردازند، در مدت طولانی این افزایش سطح امنیت کارکنان به نفع بیماران هم خواهد بود و در کل محیط کار پرستاران باید به محیطی سالم، ایمن و کارا تبدیل شود.
No tags for this post.