شناخت فضای مجازی ریسمان افزایش درک و اندیشه
شناخت فضای مجازی یا همان داشتن سواد رسانه ای بحث جدیدی در عصر ارتباطات و عصر دانش الکترونیکی بوده و به دنبال ارتقای دانایی افراد با بهره گیری روش های نوین ارتباطی در جامعه است.
با توجه به رشد روز افزون روش های ارتباطی اینترنتی، دست یافتن به دانایی (دانش تجزیه و تحلیل) مطالب ارائه شده در کنار داشتن توانایی استفاده از وسایل ارتباط جمعی نیازی مهم برای جامعه بشری به منظور حفظ فرهنگ بومی و ارتقای آن در فضای مجازی است.
به گفته سید مرتضی موسویان رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، آمارهای غیر رسمی از ضریب نفوذ 80 درصدی اینترنت و وجود 40 میلیون گوشی هوشمند در کشور حکایت داشته و به گفته سید ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز پنج درصد از سبد خانوار به هزینه های سایبری تعلق دارد.
ضریب نفوذ اینترنت در کشور، استفاده از گوشی های همراه هوشمند و قرار گرفتن فضای سایبری در سبد خانواده ها فرصتی است که دست اندرکاران فرهنگی و تبلیغی جامعه می توانند فعالیت های خود را به سمت توسعه برنامه های فرهنگی هم سو با آموزه های اسلامی و آرمان های انقلاب سوق دهند.
بدون شک تمامی فرصت های ایجاد شده در جامعه بشری برای هجمه و دفاع مورد استفاده قرار می گیرد که فضای مجازی نیز از این امر مستثنی نیست و جامعه اسلامی برای گسترش آرمان های خود با توجه به هجمه های صورت گرفته علیه دین اسلام و آموزه های آن، امروز نیازمند تغییر دیدگاهی در خصوص فضای مجازی است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در ابتدای جلسه ی درس خارج فقه سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه بر شناخت فضای مجازی و استفاده از فرصت های آن از روحانیان و طلاب برای معارف و مفاهیم اسلامی تاکید و بکارگیری از این فضا را مقابله با نقشه ی دین زدایی و عفت زدایی عنوان کردند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان در این ارتباط به ایرنا گفت: روحانیان و مبلغان دینی از گذشته به دلیل اعتماد مردم به آنها به عنوان اثرگذارترین سرمایه های اجتماعی جامعه ایرانی هستند و از این فرصت برای هدایت و رستگاری جامعه بیشترین بهره مندی را برده اند.
حجت الاسلام مختار کرمی با بیان اینکه امروزه مکانیسم های تبلیغ متفاوت تر از گذشته به مولفه های قدرت کشورها تبدیل شده است افزود: نگرش سنتی به هیچ وجه نمی تواند پاسخگوی نیاز جامعه باشد و لازم است مبلغان و حوزه های علمیه خود را به علم روز تجهیز کنند.
وی اضافه کرد: ورود روحانیان به صورت تخصصی برای تبلیغ در فضای مجازی که از توصیه های رهبر معظم انقلاب است می تواند تحول عظیمی در حوزه تبلیغی ایجاد و مبلغان با افزایش آگاهی و دانش و مهارت خود در حوزه های فضای مجازی همچنان تاثیرگذار و هدایتگر باقی بمانند.
ایجاد زیرساخت های ارتباطی حوزه فضای مجازی از مهمترین راهکارهای این حوزه برای ثمربخشی تبلیغات است و به گفته مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان، ضریب نفوذ اینترنت در این استان هم اکنون 27.20 درصد است.
فردین سعیدی افزود: این میزان نفوذ با بهره مندی 375 هزار و 636 کاربر اینترنت پرسرعت در شهر و روستاهای این کردستان تحقق یافته و با اجرای برنامه های دولت تدبیر و امید پهنای باند استان از 6.3 Gb /s به 50 Gb /s افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از یک میلیون 385 هزار خط از اپراتورهای تلفن همراه در این استان به کاربران واگذارا شده که تمامی این افزاد می توانند از اینترنت پرسرعت اپراتورها بهره مند شوند.
سعیدی از بهره مندی 666 روستای استان به اینترنت پرسرعت خبرداد و افزود: با پایان طرح های در حال اجرا، روستاهای بهره مند از اینترنت پرسرعت استان به حدود 881 نقطه روستایی می رسد.
وی افزود: در دولت یازدهم زیرشاخص دسترسی IDI استان کردستان با پنج رتبه افزایش از 29 به 24 افزایش داشته است.