کاهش 15 درصدی سطح آتش سوزی های مراتع و جنگل های کشور

خداکرم جلالی روز یکشنبه درحاشیه بازدید از تعداد دیگری از طرح های عمرانی استان البرز در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: در این مدت یک هزار و 135 فقره آتش سوزی در مراتع و جنگل های کشور صورت گرفت که این رقم در مقایسه با یکهزار و 363 موردی سال گذشته 8 درصد کاهش داشته است. 
وی بیان داشت: از 11 هزار و 486 هکتار جنگلی که در این 5 ماه دچار آتش سوزی شده است 6 هزار و 285 هکتار آن مرتع، یک هزار و 783 هکتار جنگل، 295 هکتار جنگل دست کاشت و 3 هزار و 183 اراضی مشجر بوده است. 
وی یکی از عوامل آسیب رسان به جنگل ها و مراتع را آتش سوزی دانست و افزود: 95 درصد علل آتش سوزی ها ناشی از بی احتیاطی و عوامل انسانی است. 
جلالی، پنج درصد علت آتش سوزی در مراتع و جنگل ها را عوامل طبیعی همچون رعد و برق و گرمایش زمین عنوان کرد و اظهار داشت: گرمایش زمین در سال های اخیر یکی از عوامل آتش سوزی درمراتع بوده است . 
وی ادامه داد: این امر نشان می دهد که دمای هوای کشور تقریبا نسبت به 50 سال گذشته حداقل 2 درجه در طول سال گرمترشده است. 
جلالی به تمهیدات اندیشیده شده برایمقابله با پدیده آتش سوزی اشاره کرد و گفت: این تمهیدات برای رسیدن هرچه سریعتر به محل وقوع آتش و مهار آن است که به همین منظور ضمن آموزش از کمک های مردمی استفاده می کنیم. 
وی اظهار داشت: با تجهیز ناوگان زمینی برای اطفای حریق توانستیم از نظر امکانات تا حدودی پاسخگوی نیازهایمان باشیم به رغم اینکه هنوز کمبودهایی وجود دارد. 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به استفاده از امداد هوایی برای مهار آتش سوزی ها، گفت: استفاده از ناوگان هوایی در مناطق صعب العبور و کوهستانی 
ازاهمیت بالایی برخوردار است . 
وی افزود: براین اساس با کمک سازمان مدیریت بحران کشور توانستیم با وزارت دفاع و ستاد کل نیروهای مسلح قراردادی منعقد کنیم و امسال در 14 استان پرحادثه بالگرد مستقر شد. 
جلالی گفت: استقرار این بالگردها موجب شد تا در کوتاه ترین زمان برای مهار آتش سوزی در جنگل ها و مراتع اقدام شود. 
وی ادامه داد:یکی از بهترین راه ها برای اطلاع از آتش سوزی ها استفاده از سامانه 1504 است که به صورت رایگان در سراسر کشور راه اندازی شده و مردم می توانند مسایل مربوط به حریق، آتش سوزی و… را اطلاع دهند. 
رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری اظهار داشت: مردم می توانند گزارش های مربوط به تخریب منابع طبیعی، تصرف، قاچاق چوب، ذغال و… را از طریق این سامانه اطلاع رسانی کنند. 
وی گفت: با توجه به عنایات مقام معظم رهبری ، دولت و مجلس به موضوع منابع طبیعی و فرهنگ سازی از طریق رسانه های جمعی در مجموع وضعیت حفاظت از عرصه های طبیعی و کاهش آسیب ها در این بخش رو به بهبودی است. 
جلالی اظهار داشت: آتش سوزی های صورت گرفته در جنگل های کشور بیشتر به خاطر بی احتیاطی چوپانان، گردشگران و افرادی که نیاز به روشن کردن آتش دارند ایجاد می شود. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا