نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ایران وضعیت خوبی در هوش مصنوعی ندارد

دبیر ستاد فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک گفت: هرچند دانش نرم افزاری و مهندسی هوش مصنوعی ایران مطلوب است اما هنوز وضعیت خوبی در حوزه هوش مصنوعی ندارد.

به گزارش سیناپرس، دکتر رشاد حسینی، دبیر ستاد فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک در نشست خبری که امروز صبح در معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: هرچند ایران از نظر دانش هوش مصنوعی، تعداد فارغ التحصیلان و استادان توانمند است اما هنوز زیرساخت های خوبی ندارد و این زیرساخت ها باید تقویت شوند.

استاد دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران افزود: هوش مصنوعی بازار و تقاضای خوبی دارد از اینرو ما قصد داریم در حوزه های مختلف به هوش مصنوعی ورود پیدا کنیم. یکی از این حوزه ها پایش هوشمند صنایع و معادن است.

وی خاطرنشان کرد: با فراهم ساختن زیرساخت های هوش مصنوعی می توانیم بسیاری از چالش های محیط زیستی را رفع و مصرف انرژی و آب را کاهش دهیم. متاسفانه اکنون قوانین کمی در این حوزه داریم.  به عنوان مثال بخش اعظم آب در بخش کشاورزی مصرف می شود،بنابراین اگر بحث کاهش مصرف آب قانونی شود، کشاورز باید به سمت هوشمندسازی برود.

حسینی اظهارداشت: بحث زیرساخت داده ها نیز بسیار اهمیت دارد. اکنون یکی از چالش های ما مربوط به زیرساخت های داده هاست تا پتانسیل ها و توانایی تکنولوژی هوش مصنوعی شرکت ها را با استفاده از قوانین_ از جمله قانون دوام_ به فعلیت برسانیم. قانون دوام از سوی مجلس تصویب و دستور پیگیری آن را به شورای عالی فضای مجازی ابلاغ کرده است.

وی تاکید کرد: بحث بیگ دیتا برای ایجاد و راه اندازی این زیست بوم اهمیت دارد زیرا ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند. اکنون داده های دولت طبقه بندی شده نیست. اگر دولت و سازمان ها این زیرساخت ها را راه اندازی کنند و داده ها به خوبی ذخیره شوند بسیاری از مشکلات کشور برطرف می شود. تمرکز اصلی ستاد فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک اکنون به روی این موضوع است تا با همزایی وزارت ICT این زیست بوم را در کشور راه اندازی کنیم.

دبیر ستاد فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک گفت: همچنین به دنبال راه اندازی زیر ساخت محاسباتی برای مدل ‌های بزرگ ‌تر مانند Chat GPT و توسعه علم و فناوری هستیم؛ در بحث توسعه علم و فناوری تمرکز ما به روی تکنولوژی های نوظهور مانند رباتیک، مدل ‌های مقیاس بزرگ و شرکت‌های بزرگ و صنایع بزرگ است.

وی خاطرنشان کرد: در فرایند تصمیم ‌گیری هوش مصنوعی انسان باید قرار بگیرد زیرا امکان خطای هوش مصنوعی وجود دارد. هوش مصنوعی دقت خطای اپراتورها را افزایش می دهد. نمونه بارز آن را می توان در جرایم راهنمایی و رانندگی مشاهده کرد.

وی یادآورشد: هرچند دانش نرم افزاری و مهندسی هوش مصنوعی ایران خوب است اما به دلیل اینکه زیرساخت های خوبی نداریم، نسبت به کشورهای جهان در این زمینه عقب مانده ایم.

حسینی تاکید کرد: انگیزه دولت برای ورود به حوزه هوش مصنوعی باید جدی شود. اخیرا ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال سندی پیرامون هوش مصنوعی تدوین کرده است. در چند نهاد و سازمان دیگر مانند پژوهشگاه ICT و همراه اول نیز پیرامون تدوین سند هوش مصنوعی اقداماتی انجام شده است. هوش مصنوعی یک فناوری فراگیر است و نمی توان آن را به فضای مجازی محدود کرد از اینرو در سند ملی هوش مصنوعی همه قوه ها باید درگیر این مساله شوند. این سند یک کلیتی خواهد داشت که 4 هدف کلان، 5 راهبرد و 30 شاخص کلان و 170 شاخص خرد برای آن تعریف شده است. در این راستا یک پروژه مطالعاتی  نیز آغاز کرده ایم. یک قسمتی از آن به مطالعه اسناد بالادستی و قسمت دیگر به وضعیت موجود کشور پرداخته شده است.

گزارش: فرزانه صدقی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل