نشستهای استپ طرح خوبی برای توسعه علم و فناوری در کشورهای اسلامی است
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان سلامت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری گفت: طرح نشستهای تبادل علم و فناوری (استپ/ STEP) هنوز در حال پیشرفت است و برای اینکه بخواهیم تاثیر این نشست را در تبادل علم و فناوری بررسی کنیم به زمان بیشتری لازم داریم.
به گزارش سیناپرس به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی، مصطفی قانعی در ارزیابی نشستهای تبادل علم و فناوری Science and Technology Exchange Program گفت: این نشستها که تاکنون هشت دوره از آن برگزار شده، حرکت خوبی بود و نشان داد پرداختن به حوزه علم و فناوری، نیاز اساسی کشورهای جهان اسلام است؛ اما به نظر میرسد راهبرد مرحله آغازین و پیشرفت این حوزه، نیاز به طراحی بهتر و دقیقتری دارد.
وی درباره تاثیر برگزاری چنین نشستهایی بر رشد علم و فناوری در جهان اسلام،گفت: طرح برگزاری نشست استپ هنوز در حال پیشرفت است و برای اینکه بخواهیم تاثیر این نشست را در تبادل علم و فناوری بررسی کنیم، زمان بیشتری لازم داریم.
قانعی درباره دستاوردهای علمی و فناوری در این نشستها، گفت: اگر این نشستها با برنامهریزی دقیقتری ادامه پیدا کند و تجربیات نشستهای قبلی استفاده شود، میتواند مراحل اولیه خود را بهتر و با سرعت بیشتری طی کند. معمولا این نشستها برای اثربخشی نیاز به زمان دارد و تاثیرگذاری ناگهان رخ نمیدهد.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی درباره جایگاه جهان اسلام در حوزههای علم و فناوری گفت: در جهان اسلام غیر از برخی کشورها که علم و فناوری را با زیرساختهای مناسب طراحی میکنند، سایر کشورها طراحی مناسبی در زمینه علم و فناوری نکردهاند. متاسفانه ریشه و اصل علمی فناوریها در برخی کشورها وجود ندارد و فقط صاحب فناوری شدهاند. برخی کشورها ظاهرا فاصله بسیاری تا نقطه مطلوب در زمینه علم و فناوری دارند.
وی ادامه داد: کشورهای جهان اسلام باید بستر دانش و پایه علم و فناوری را داشته باشند تا بتوانند در حوزههایی مانند صنعت نیز فعالیت کنند. ما نباید به فناوریهایی که در جهان اسلام وجود دارد، دلخوش باشیم. برای مثال اگر میخواهیم در حوزه علوم زیستی فعالیت کنیم، باید تمام ابزار مانند ماشینآلات را در اختیار داشته باشیم. توسعه علم و فناوری نیاز به تلاش زیادی دارد. شاید از طریق برگزاری نشست استپ، دانشمندان بتوانند توسط شبکهای به اطلاعات یکدیگر متصل شوند، تاحوزه علم و فناوری رشد پیدا کند.
برنامه تبادل علم و فناوری (استپ) که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی راهاندازی شده، فرصتی است برای فراهم کردن زمینه گفتوگو پیرامون علم، فناوری و نوآوری. این برنامه، شبکه دانشمندان، فناوران، نوآوران و سیاستگذاران را در سراسر جهان توسعه میبخشد و زمینه را برای تقویت همافزایی و همکاری علمی فراهم میکند.
نشستهای استپ که توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی راهاندازی شده، فرصتی است برای فراهم کردن زمینه گفتوگو پیرامون علم، فناوری و نوآوری.
این برنامه، شبکه دانشمندان، فناوران، نوآوران و سیاستگذاران را در سراسر جهان توسعه میبخشد و زمینه را برای تقویت همافزایی و همکاری علمی فراهم میکند.
تاکنون هشت دوره نشست استپ برگزار شده است. اولین دوره نشست استپ در سال ۹۴ همزمان با نخستین دوره جایزه مصطفی در تهران، دومین دوره سال ۱۳۹۵ در دانشگاه یو پی ام مالزی، سومین دوره مجدد همزمان با اعطای دومین دوره جایزه مصطفی سال ۱۳۹۶ در تهران، اصفهان و مشهد، چهارمین دوره آذر ۱۳۹۷ در دانشگاه سلطان قابوس عمان در حوزههای آب، انرژی و سلامت، چالشها و راهحلهای مناسب، پنجمین دوره در مرکز بینالمللی تحقیقات علوم زیستی و شیمی در دانشگاه کراچی پاکستان اسفند ۱۳۹۷ با موضوع ارتباطات علم، بانوان و علم و فناوری، تامین مالی علم و فناوری، ششمین دوره نشست استپ همزمان با آیین اعطای سومین جایزه مصطفی در حوزههای سلامت و همبست آب و انرژی و همچنین سطوح کارکردی آبان 98 و همزمان با آیین اعطای سومین جایزه مصطفی در تهران؛ هفتمین دوره به صورت مجازی اردیبهشت و خرداد 1399 با همکاری آژانس علوم، فناوری و تحقیقات سنگاپور و هشتمین دوره همزمان با برگزاری چهارمین آیین اعطای جایزه مصطفی آبان ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد. نهمین دوره استپ همزمان با دور پنجم جایزه مصطفی مصادف با هفته وحدت برگزار خواهد شد.
No tags for this post.