جزئیات فرود تاریخی هند بر ماه
در حالی که اخیرا فرودگر روسیه بر فراز ماه دچار حادثه شده و سقوط کرد، هند دومین تلاش خود را برای استقرار یک ماه نورد در سطح ماه انجام خواهد داد.
به گزارش سیناپرس، در صورت موفقیت، فرودگر Vikram Chandrayaan-3 اولین فضاپیمایی خواهد بود که در نزدیکی قطب جنوبی ماه فرود می آید، مقصدی جذاب برای اکتشاف که می تواند برای سکونت در آینده نیز عالی باشد.
انتظار می رود فرود واقعی در حدود ساعت ۱۲:۳۰ به وقت زمان جهانی هماهنگ یا UTC امروز چهارشنبه ۲۳ آگوست (یا ساعت ۶:۰۰ غروب به وقت استاندارد هند) انجام شود. گفتنی است که کمی زودتر، قرار است پخش کامل این رویداد در حدود ۴۰ دقیقه قبل از آن زمان آغاز شود.
همچنین این تلاش تنها چند روز پس از آن صورت می گیرد که اولین مأموریت روسیه در ماه در نیم قرن گذشته با شکست مواجه شد، زیرا آژانس فضایی روسیه نیز قصد داشت یک کاوشگر را در همان منطقه فرود بیاورد.
ماموریت قبلی هند نیز پس از قطع ارتباط سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) با فرودگر در ۷ سپتامبر ۲۰۱۹، با فاجعه مواجه شد. بقایای متلاشی شده آن فضاپیما بعداً در فاصله ۶۰۰ کیلومتری از قطب جنوب ماه کشف شد.
اگر فرودگر Chandrayaan-3 به طور کامل و بدون مشکل به سطح برسد، در نهایت حضور انسان را در غبار سرد منتهی الیه جنوبی ماه تثبیت خواهد کرد. مطالعات متعدد در این منطقه نشان می دهد که توده های یخ باید در سایه های آن محبوس شده باشند که می تواند برای مأموریت های آینده یک منبع آسان تر برای اقامت در فضا فراهم کنند.
به گزارش سیناپرس، یک مریخ نورد شش چرخ، به نام پراگیان (به معنای عقل در زبان سانسکریت) قرار است به آرامی روی سطح ماه بچرخد تا مناظر را به صورت سه بعدی ثبت کرده و با استفاده از طیف سنج اشعه ایکس ذره آلفا، از توزیع عناصر مختلف نقشه برداری کند. همچنین از اطلاعات طیف سنجی و تجزیه و تحلیل رسانایی برای سطح شناسی و زمین شناسی زیربنایی ماه استفاده خواهد کرد.
مترجم: فرگل غفاری
منبع: sciencealert
No tags for this post.