دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی گفت: شرکت های دانش بنیان در بحث حفظ مالکیت صنعتی و فکری و همچنین بازار نگرانی زیادی دارند. قصد داریم بازار داخلی و خارجی این شرکت ها را توسعه دهیم و با مشارکت وزارت صمت و قوه قضاییه مساله مالکیت صنعتی و فکری آنها را برطرف کنیم.
دکتر محمدمهدی هادوی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سیناپرس گفت: تمامی ماشین آلات صنایع غذایی و پلیمری، صنایع نفت و گاز نیاز به تجهیزات خاصی دارند،بنابراین یکی از بحث های مهمی که در صنایع پایین دستی داریم مربوط به موضوع ماشین آلات، قالب و دانش فنی است. فرض کنید شما مواد اولیه پتروشیمی را دارید، برای اینکه این مواد را به محصول نهایی تبدیل کنید نیاز با قالب و دانش خاصی دارید. ما اکنون در معاونت علمی به دنبال این مساله هستیم که این دانش و ماشین آلات را مجهیز کنیم تا صنایع پتروشیمی به چنین قابلیتی دست یابند.
وی افزود: در حال حاضر متاسفانه دانش داریم اما کامل نیست به همین منظور در نظر داریم با فناوران خارج از کشور پیرامون تحقق این مهم ارتباط برقرار کنیم. همچنین به دنبال ایجاد کنسرسیوم با صاحبان فن در خارج از کشور هستیم. تحت لیسانس تولید کردن یک محصول نیز برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است. امیدواریم با ایجاد این کنسرسیوم و تولید محصولات تحت لیسانس از خام فروشی محصولات حوزه پتروشیمی جلوگیری کنیم.
وی اظهارداشت: بناداریم با همکاری و مشارکت بخش خصوصی و تسهیل گری شرایط، حداقل 5 مورد موفق تا پایان امسال داشته باشیم. خوشبختانه همه انجمن ها و تشکل های این حوزه با عشق و علاقه برنامه ها را دنبال می کنند. این برنامه با کمک این افراد مدون شده است. ما با داشتن چنین بازوی محکمی کار را دنبال می کنیم.
هادوی به سیناپرس گفت: ما اکنون در ابتدای این کار هستیم. شرکت های بزرگ ما که در این انجمن ها عضو هستند برای ایجاد این کنسرسیوم اعلام آمادگی کرده اند. یک مقدار فضای سیاسی نیز در پیشبرد اجرای این مهم و ورود به این قضیه به ما کمک می کند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه های توسعه شرکت های دانش بنیان صنعتی این حوزه است. بسیاری از شرکت های دانش بنیانی که در عرصه ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی فعالیت می کنند، هنوز وارد مرحله ارزیابی نشده اند. ما در رویکرد جدیدمان قصد ارزیابی این شرکت ها را داریم.
وی یادآورشد: یکی از معضلات ما در بحث ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی مربوط به بحث مالیکت فکری و صنعتی است. در بحث تجهیزات، صنعتگران ما خلاقیت و نوآوری های خوبی دارند. بسیاری از شرکت ها نیز هرچند دانش فنی این صنعت را دارند اما به دلیل بحث حفظ مالکیت صنعتی و فکری وارد جرگه دانش بنیان شدن نمی شوند و اطلاعات خودشان را برای ارزیابی ارائه نمی دهند زیرا اطمینان ندارند که اطلاعات شان حفظ شود.
به گفته وی، خلاقیت و نوآوری این صنعتگران به صنعت تبدیل نمی شود و ایده آنها در مرحله آزمایشگاهی باقی می ماند. ما اکنون بحث مالیکت فکری و صنعتی این حوزه را پیگیری می کنیم تا شرکت ها با خیالی آسوده وارد این عرصه شوند. یکی از برنامه هایی که ما در معاونت تعریف کرده ایم جدی شدن مالکیت فکری و صنعتی با استفاده از اختیارات معاونت علمی و وزات صمت و قوه قضاییه است.
وی یادآورشد: ارتباط برقرار کردن این شرکت ها با شرکت های بزرگ از دیگر بحث های مهمی است که آن را پیگیری می کنیم. در حال حاضر شرکت های بزرگ اعلام نیاز برای استفاده از ماشین آلات و تجهیزات ما را کرده اند. بر این اساس ما شرکت های دانش بنیان را رده بندی کرده ایم. می دانیم هر شرکتی چه توانمندی دارد. بنا داریم طی دو رویداد آینده این بهم رسانی را انجام دهیم.
هادوی تاکید کرد: همچنین قصد توسعه بازار این شرکت ها را داریم زیرا یکی از نگرانی های شرکت های دانش بنیان، بازار است. ما اگر بتوانیم شرایط بازار داخلی و خارجی را فراهم کنیم، این مساله بسیار می تواند به شرکت های دانش بنیان کمک کند.
گفتگو: بیتااکبری
No tags for this post.