رییس سازمان تجاری سازی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی(ستفا) عنوان کرد: تجاری سازی برای جهاد دانشگاهی یک الزام است نه یک انتخاب.
در نشست جمعی از معاونین و مدیران جهاد دانشگاهی استان قم که 25 مردادماه برگزار شد، در رابطه با راه اندازی شرکت در جهاد دانشگاهی استان قم و راه اندازی شرکت جهت تجاری سازی محصولات فناورانه، مباحثی مطرح شد.
در ابتدای این نشست، دکتر حیدری رییس جهاد دانشگاهی استان قم به معرفی ساختار جهاد دانشگاهی استان، پرداخته و فعالیت های مرکز درمان ناباروری، فعالیت های آموزشی و فرهنگی و همچنین فعالیت های تجاری سازی و اشتغال جهاد دانشگاهی استان قم را نام برده و توضیح داد.
دکتر حیدری چالش های موجود در جهاد دانشگاهی استان قم جهت راه اندازی شرکت و اهمیت و ضرورت ایجاد آن را توضیح داده و گفت: جهت استفاده از تسهیلات استان قم و همچنین اخذ و ثبت بسیاری از محصولات و مجوزهای آنها عملا به راه اندازی و تاسیس شرکتی در جهاد دانشگاهی استان قم نیاز است؛ همچنین در این راستای بحث چالش های نیروی انسانی در مواجهه با آن بسیار اهمیت دارد و باید تعیین تکلیف شود.
در این نشست دکتر مسعود ابراهیمی رییس سازمان تجاری سازی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی نیز که همراه با دکتر انصاری معاون امور پارک ها، مراکز رشد و نوآوری و دکتر زین ساز معاون امور سرمایه گذاری شرکت ها نیز در این جلسه حضور داشت، توضیحاتی در خصوص بازنگری فرایند های ایجاد شرکت ارائه داد.
ابراهیمی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی استان قم باید به سمت تجاری سازی حرکت کند و تجاری سازی بسیار اهمیت داشته و تاسیس شرکت در برخی واحدها مزایای و در برخی اوقات هم معایبی برای خود را به دنبال دارد و در کل شرکت یک استاندارد جهانی است و در ادبیات جهانی تعریف شده است و قوانین مربوط به خود را دارد.
وی افزود: تشخیص این امر که تاسیس شرکت به جهاد دانشگاهی کمک می کند یا نه، به این موضوع بستگی دارد که انتظارات از یک شرکت چیست که در راستای آن انتظارات بتوانیم حرکت کنیم؛ لذا خود شرکت نیز در مسیر تجاری سازی می تواند دستاورد خوبی را برای واحد ایجاد کند.
وی ادامه داد: از نگاه بزرگتر کار فرهنگی در کشور، اثبات کارآمدی است، یعنی بتوانیم شغل، رفاه و ثروت ایجاد کنیم. و برای ایجاد فعالیت های عمیق و ریشه دار فرهنگی باید هزینه کنیم لذا در این موضوع نیاز به ایجاد ثروت داریم تا بتوانیم در این زمنیه به خوبی هزینه کنیم و ضرورتش مشخص است. باور ما این است که تجاری سازی برای جهاد دانشگاهی در حال حاضر یک انتخاب نیست بلکه یک الزام است.
در پایان این جلسه، مقرر شد تا بررسی های لازم درخصوص تاسیس شرکت در جهاد دانشگاهی قم جهت تجاری سازی محصولات و خدمات جهاد دانشگاهی قم در دستور کار قرار گیرد.
گفتنی است، این جلسه با بازدید مسئولین سَتفا از مرکز درمان ناباروری و طرح های فناورانه جهاد دانشگاهی استان قم همراه بود.
بازدید رییس سازمان تجاری سازی،فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی (ستفا) از ساختارهای فناورانه و نوآورانه جهاد دانشگاهی استان قم
رییس ستفای کشور از مرکز مشاوره کارآفرینی و مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی استان قم بازدید کرد.
در ابتدای این برنامه یاسر شریفی، مدیر ستفای استان قم گزارشی از فعالیت های مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی استان قم و مرکز مشاوره کسب و کار ارائه داد و گفت: در این مرکز، بیش از ۳۰ رویداد در سال های اخیر برگزار شد و بیش از ۱۳۸ کارگاه آموزشی در راستای توانمند سازی واحدهای فناور استان قم، دانشجویان، فارغ التحصیلان و علاقمندان به حوزه کسب و کار برگزار شد.
وی تصریح کرد: از میان طرح های پذیرش شده در مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی قم، سه واحد فناور موفق در سال های اخیر از خروجی مهم این مرکز بودند که توانستند تیم سازی خوبی داشته باشند و مورد حمایت های مادی و معنوی مرکز قرار گرفتند و در حال حاضر به صورت شرکت های مستقل مشغول به فعالیت هستند و از سطح درآمدی مناسبی برخوردارند.
شریفی بیان کرد: در مرکز مشاوره کسب و کار نیز در سال های اخیر طرح های مختلفی از جمله طرح توانمند سازی خانوار و طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان انجام شده است، در ادامه در سال جاری طرح توانمند سازی خانوار مبتنی بر توسعه کسب و کارهای خرد و نوپا در استان در حال اجرا است که ۲۰۰ نفر مشغول به فعالیت در قالب 20 شبکه شغلی هستند.
دکتر ابراهیمی، رئیس ستفای کشور نیز، فعالیت های واحد را جهت تجاری سازی مناسب ارزیابی کرده همچنین در خصوص توسعه فیزیکی مرکز، اظهار داشت: این مرکز می تواند از ظرفیت ساختمان های بلا استفاده دستگاه های اجرایی جهت توسعه فضای فیزیکی و ارائه خدمات به استان استفاده نماید، همچنین نیاز هست تا ارتباط مناسبی نیز با بدنه دانشجویی دانشگاه ها برقرار شود تا امکان جذب طرح های بیشتری در مرکز فراهم گردد.
در ادامه این جلسه، دکتر انصاری، معاون امور پارک ها و مراکز رشد جهاد دانشگاهی نیز پیشنهاداتی را به مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی استان قم ارائه داد و گفت: باتوجه به ظرفیت استان قم، می توان پردیس پارک صنایع نرم و صنایع خلاق فرهنگی را دراستان اضافه کرد، همچنین می توان ساختارهای فناوری و نوآوری را در داخل خود دانشگاه ها ایجاد کرده و با بدنه دانشجویی ارتباط برقرار شود و دانشجویان بتوانند از خدمات این مرکز استفاده کنند و توانمند شوند و به اشتغال زایی دانشجویان در استان قم کمک کند.
دکتر انصاری عنوان کرد: طرح هایی را هم که به صورت پایه در استان قم و توسط این مرکز در قم انجام شده را می توان در سطح کشور تعمیم داد تا دیگر واحدها نیز بتوانند از این موضوع بهره مند شوند.
No tags for this post.