چه کسانی از پرواز شما اطلاع دارند؟
پرواز و ازجمله حمل و نقل تجاری مسافر و بار، تابع قوانین متعدد و شرایط بسیار پیچیدهای است و هر شرکت خدمات هواپیمایی باید خود را با این قوانین مطابقت دهد؛ از قوانین مربوط به ایمنی و صلاحیت پرواز هواپیما، آموزش و تائید خدمه پرواز، تأمین قطعات و تعمیر و نگهداری هواپیماها تا تنظیم روابط مهمانداران با مسافران و قوانین تکریم مسافر که توسط واحدهای مجزا در یک شرکت هواپیمایی تهیه و ابلاغ میشود.
برنامه پرواز
برای انجام هر پروازی از مبدأ تا مقصد، نیازمند برنامهای مدون هستیم. این برنامه از واحد بازرگانی یک شرکت هواپیمایی آغاز میشود؛ جایی که برحسب درخواست آژانسهای مسافرتی یا نیازسنجی انجام شده، درخواست یک مسیر مشخص به سازمان هواپیمایی و یا دیگر سازمانهای مربوطه را اعلام میدارد. پس از تائید و اخذ مجوز از طرف این سازمانها، ایرلاین مجاز خواهد بود تا به روشهای مختلف شروع به بلیتفروشی کند.
واحدهای مراقبت پرواز که مسئولیت پشتیبانی و ایجاد فضایی امن برای پرواز وسایل پرنده را دارند، ازجمله اداراتی هستند که باید در زمانی مشخص و بدون تأخیر از پرواز آگاهی داشته باشند. همانطور که گفته شد، واحد بازرگانی شرکت پس از حصول اطمینان از انجام پرواز شرکت فرودگاهها، فرودگاههای مبدأ و مقصد را در جریان قرار میدهد و آنها را برای تأمین ترمینال مسافران و گیت، آماده میکند.
امنیت حریم هوایی
برای ناوبری در محدوده جغرافیایی هر کشوری، قوانین مشخص و سختگیرانهای حاکم است. ایران به دلیل قرارگیری در موقعیت جغرافیایی خاص، همواره از مهمترین گذرگاههای هوایی دنیا به شمار میرفته است. این موضوع، اهمیت مراقبت از فضای آسمان کشور را بیش از پیش نشان میدهد. در نتیجه، واحدهای پدافند هوایی نیروهای مسلح همواره با چشمانی تیزبین، رفت و آمد هر نوع وسیله پرنده را رصد میکنند و در موقعیت مقتضی اقدامات پدافندی انجام میدهند.
این اقدامات ممکن است شامل اعلام موقعیت یک هواپیمای متجاوز به نیروی هوایی و رهگیری و انهدام آن نیز بشود.
زمانی که شرکتی برنامه پروازی (فلایت پلان) خود را تحویل واحدهای مراقبت پرواز میدهد، این واحدها با در نظر گرفتن محدودیت ارتفاعی و جغرافیایی مربوط به برخی نقاط حساس کشور و البته ایمن بودن مسیرهای پروازی، اقدام به تائید برنامه پروازی و ارتفاع درخواستی از سوی خلبان پرواز میکنند و این مجوز از طریق برج مراقبت به خلبان اعلام میشود. برخی اوقات این هماهنگی میتواند زمانبر باشد.
تمام این اطلاعات در صورت بروز هرگونه مشکل در اختیار واحدهای جستوجو و نجات قرار میگیرد تا هماهنگی برای امدادرسانی تسهیل شود.
از این پس وقتی سوار هواپیما میشوید، در نظر داشته باشید بجز خلبان و مهمانداران که در ارتباط مستقیم با شما هستند، نفرات بسیار زیاد دیگری هم وجود دارند تا امنیت و آرامش سفر هوایی شما را تأمین کنند.
منبع:جام جم
No tags for this post.