طراحی آباژوری برای تصفیه هوای داخل ساختمان
اکثر مردم می دانند که گیاهان خانگی مانند پتوس به خنثی کردن آلاینده های هوای داخل خانه کمک می کنند. با این حال، در آینده نزدیک، پوشش ویژه ای که روی آباژورها اعمال می شود، می تواند تقریباً همین کارایی را داشته باشد.
به گزارش سیناپرس، ترکیبات آلی فرار (VOCs) توسط انواع مواد خانگی مانند فرش، رنگ و تخته چوبی تولید می شوند و در حالی که آنها معمولاً در خانههای بیشتر افراد به مقدار کم وجود دارند، با گذشت زمان می توانند در نهایت باعث تحریک چشم، بینی و گلو، سردرد و حتی آسیب به کبد، کلیهها و سیستم عصبی مرکزی شوند.
فیلترهای هوایی وجود دارند که ترکیبات آلی فرار را جذب می کنند، اما از رسانه های فیلتراسیونی استفاده می کنند که به طور دوره ای باید تعویض شوند. صاحبان خانه همچنین می توانند از دستگاه هایی استفاده کنند که دارای ترموکاتالیست یا فوتوکاتالیست هستند که به ترتیب ترکیباتی هستند که در هنگام گرم شدن یا قرار گرفتن در معرض نور، ترکیبات آلی فرار را تجزیه می کنند. با این حال، بیشتر این ابزارها به یک سیستم گرمایی جداگانه یا منبع نور فرابنفش نیاز دارند.
اخیرا دانشمندان دانشگاه یونسی کره جنوبی به رهبری دکتر هیونگ ایل کیم (Hyoung-il Kim) یک ترموکاتالیست ساخته اند که می تواند روی سطح داخلی یک آباژور اعمال شود. این ماده که از دی اکسید تیتانیوم و مقدار کمی پلاتین تشکیل شده است، هنگامی که توسط لامپ رشته ای یا هالوژن موجود لامپ گرم می شود، برای شکستن ترکیبات آلی فرار فعال می شود.
در آزمایشهای اولیه، پوشش روی سطح داخلی یک آباژور آلومینیومی اعمال شد، سپس توسط یک لامپ هالوژن ۱۰۰ واتی که در داخل آن قرار داشت تا ۱۲۱درجه سانتیگراد گرم شد. این مجموعه در یک محفظه مهر و موم شده حاوی هوا و گاز استالدئید قرار داده شد که مورد دوم یک ترکیب آلی فرار رایج است.
مشخص شد که پوشش به سرعت گاز استالدهید را به اسید استیک، سپس به اسید فرمیک و در نهایت به دی اکسید کربن و آب تبدیل می کند. نتایج مشابهی با استفاده از یک لامپ رشته ای در هنگام تلاش برای خنثی کردن فرمالدئید به دست آمد. گفته می شود اسیدها بسیار ملایم هستند و مقدار کمی دی اکسید کربن تولید شده بی ضرر است.
البته بسیاری از لامپ های خانگی اکنون از لامپ های ال ای دی استفاده می کنند که گرمای بسیار کمی تولید می کنند. با در نظر گرفتن این واقعیت، دانشمندان به دنبال ترکیباتی هستند که برخی از خروجی نور مرئی یک ال ای دی را به گرما تبدیل می کند.
به گزارش سیناپرس، محققان همچنین در حال مطالعه روی جایگزین ارزانتری برای پلاتین هستند و در حال حاضر نتایج خوبی با استفاده از آهن و مس به دست آورده اند. کیم در خاتمه گفت: هدف نهایی ما توسعه یک کاتالیزور هیبریدی است که بتواند از طیف کامل تولید شده توسط منابع نور، از جمله اشعه ماوراء بنفش و نور مرئی و همچنین گرمای هدر رفته استفاده کند.
مترجم: فاطمه امینی
منبع: EurekAlert
No tags for this post.