امحای محموله های قاچاق برای جلوگیری از ورود آفات و بیماری ها

محمدعلی باغستانی در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس در واکنش به اظهاراتی مبنی بر ورود گسترده محصولات تراریخته به کشور، اظهار کرد: بر اساس فرمت بین المللی، در گواهی های بهداشت هیچگاه اشاره ای به تراریخت یا غیرتراریخت بودن محصولات غذایی نمی شود. بنابراین ما به عنوان سازمان حفظ نباتات، رصدی در این زمینه انجام نمی دهیم.

رییس سازمان حفظ نباتات افزود: کنوانسیون بین المللی حفظ نباتات در فرمتی که برای گواهی بهداشت تهیه کرده، هیچ آیتمی مبنی بر تراریخت یا غیرتراریخت بودن محصولات کشاورزی نگنجانده است. بنابراین ما هم در حوزه حفظ نباتات تنها بحث آفات، بیماری ها و علف های هرز را بررسی می کنیم.

وی با اشاره به بحث قاچاق محصولات کشاورزی به کشور، تصریح کرد: همانطور که از نام قاچاق بر می آید، یعنی ورود کالا از محورهای غیررسمی. ما برای قرنطینه محصولات کشاورزی تنها در محورهای رسمی کشور حضور داریم. ما حدود 72 پست قرنطینه خارجی در محورهای ورودی کشور مستقر کرده ایم.

باغستانی ادامه داد: با این وجود اگر گزارشی مبنی بر قاچاق محصولات کشاورزی به دست ما برسد، با آن برخورد می کنیم. موضع ما هم در مورد محموله های کشف شده، امحای آنها است. چون مشخص نیست که منشا تولید این محصولات کجاست و بنابراین نمی توان تحلیل خطری روی آن انجام داد و مشخص کرد که باید دنبال چه آفتی بگردیم. به همین دلیل، بهترین تصمیم برای محموله های کشاورزی قاچاق، امحای آنهاست.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این پرسش که با وجود مجاز بودن واردات 4 محصول انبه، موز، آناناس و نارگیل به کشور، آیا نگرانی از مسایل قرنطینه ای این محصولات وجود ندارد؟ گفت: اولا اجازه ورود این محصولات از کشورهایی داده می شود که مشکلات قرنطینه ای در آنها وجود ندارد. ثانیا این کشورها به صورت دایم از نظر آفات و بیماری ها رصد می شوند که یک وقت آفت یا بیماری خطرناکی در آنها شیوع پیدا نکرده باشد. علاوه بر این، هر محموله ای که می خواهد وارد کشور شود باید گواهی بهداشت داشته باشد که این گواهی توسط سازمان حفظ نباتات کشورهای مبدا صادر می شود.

اگر گزارشی مبنی بر قاچاق محصولات کشاورزی به دست ما برسد، با آن برخورد می کنیم. موضع ما هم در مورد محموله های کشف شده، امحای آنها است. چون مشخص نیست که منشا تولید این محصولات کجاست و بنابراین نمی توان تحلیل خطری روی آن انجام داد

وی خاطرنشان کرد: ماموران قرنطینه ما در محورهای ورودی، این مدارک را چک می کنند و علاوه بر این، سلامت محصول را هم بررسی می نمایند و چنانچه مشکلی وجود نداشته باشد، ترخیص می شود. البته در مواردی که از آن جمله می توان به ورود انبه از پاکستان اشاره کرد، موازین رعایت نشده بود و ما هم اجازه ورود ندادیم و محموله را برگرداندیم.

رییس سازمان حفظ نباتات در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به حساسیت موضوع سلامت محصولات کشاورزی و لزوم به روز بودن دانش مبازه با آفات و بیماری ها، آیا با مراکز دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان هم همکاری دارید؟ اظهار کرد: طبیعتا کار اجرایی باید پایه تحقیقاتی و دانش بنیان داشته باشد. در این زمینه ما از شرکت های دانش بنیان مشورت می گیریم. از همه مهم تر، یک حمایت کننده تحقیقاتی به عنوان موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور داریم که از توان علمی بسیار بالایی برخوردار است. ما در همه حوزه های مربوطه از کمک دوستان موسسه تحقیقات گیاهپزشکی و حتی گروه های گیاهپزشکی دانشگاه ها استفاده می کنیم.

باغستانی در پایان تصریح کرد: کمیته های متعددی در سازمان حفظ نباتات وجود دارد که هم نمایندگان شرکت های دانش بنیان به فراخور موضوع و هم نمایندگان موسسه تحقیقات گیاهپزشکی و هم دانشگاه ها در آن حضور دارند. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا