کشف اسرار ناشناخته خونین ترین نبرد جنگ جهانی دوم با کمک پهپادها
حدود ۸ دهه از پایان جنگ جهانی دوم می گذرد و اگر چه این رویداد در زمانی رخ داد که فناوری های ثبت تصویر و ویدئو وجود داشتند، اما هنوز بخش هایی از این رویداد ناشناخته باقی مانده است. به تازگی باستان شناسان جزئیات پنهانی را در مورد خونین ترین نبردی که ایالات متحده در جنگ جهانی دوم انجام داد کشف کردند.
به گزارش سیناپرس، تیمی از باستان شناسان به تازگی و با کمک پهپادها، جزئیات ناشناخته ای را در محلی که نبرد بولج در آن رخ داده است، شناسایی کردند. این نبرد در منطقه پر جنگل آردن، بین بلژیک و لوکزامبورگ، در فاصله دسامبر ۱۹۴۴ و ژانویه ۱۹۴۵ در طول آخرین مراحل جنگ در اروپا رخ داده و یکی از مهمترین نبردهای جنگ جهانی دوم بود که آخرین حمله بزرگ نازی ها به جبهه غربی را رقم زد.
بر اساس گزارش موزه ملی جنگ جهانی دوم، رویداد فوق، خونین ترین نبردی بود که ایالات متحده در طول جنگ در آن شرکت کرد که منجر به کشته و مجروح شدن شدن ۸۰ هزار آمریکایی شد.
در واقع این نبرد با حضور بیش از ۶۰۰ هزار سرباز آمریکایی در برابر صد ها هزار سرباز آلمانی، بزرگترین نبردی است که ارتش ایالات متحده در تاریخ خود انجام داده است.
دکتر بیرگر استیشلباوت، نویسنده این تحقیق و استاد دانشگاه گنت بلژیک در این رابطه گفت: نبرد بولج، نقطه عطفی در جنگ جهانی دوم بود. اگرچه این نبرد در ابتدا برای آلمان بسیار موفقیتآمیز بود، اما در نهایت پیشروی نازی ها متوقف شده و این شرایط منجر به عقبنشینی نیروهای آلمانی شد و به کاهش منابع و نیروهای آلمان کمک کرد.
به گزارش سیناپرس، باید توجه داشت که پوشش انبوه جنگل، بررسی میدان جنگ را دشوار کرده است، به این معنی که بیشتر آثار نبرد در چشم انداز درختان انبوه پنهان مانده است. در این شرایط عکس های هوایی قادر به دیدن فضای زیر درختان نیستند و میدان نبرد نیز آنقدر بزرگ است که نمی توان به طور کامل آن را بررسی کرد. در نتیجه، تا امروز تحقیقات کمی در مورد این نبرد منتشر شده است.
دکتر بیرگر استیشلباوت، در ادامه توضیحاتش می گوید: جنگ بولج یک میدان نبرد برجسته و کلیدی در جنگ جهانی دوم است. علی رغم اهمیت بسیار زیاد این جنگ، تقریباً هیچ چیز در مورد رخدادهایی که در آن رخ داده است شناخته نشده است. به گزارش سیناپرس،این مساله یکی از انگیزه های اصلی محرکه تحقیقات ما بود. قبل از مطالعه ما، اطلاعات بسیار محدودی در مورد حفظ منظر باستان شناسی این نبرد وجود داشت،
این تیم مطالعاتی برای رفع شکافهای موجود یک سیستم با وضوح بالا با استفاده از فناوری لیدار نصب شده بر روی پهپادها انجام طراحی کردند تا بخشی از میدان نبرد را از منظری جدید بررسی کنند. فناوری لیدار شامل تصویربرداری لیزری است و اساساً دانشمندان را قادر می سازد تا مناطق انبوه جنگل را مشاهده و ویژگی های پنهان زیر درختان را بررسی کنند.
با استفاده از این روش، باستان شناسان صدها ویژگی ناشناخته قبلی را شناسایی کردند که شامل گودال ها، نقب ها و خاکریز ها، سنگرها، دهانه های ناشی از انفجار بمب و حتی جایگاه های توپخانه بود. سپس تیم از ویژگیهای تازه شناسایی شده روی زمین بازدید کرد و متعاقباً موفق شد آنها را به رویدادهای خاصی مرتبط کنند.به گزارش سیناپرس،به عنوان مثال، این تیم اشیاء آلمانی را در خاکریزهای توپخانه ایالات متحده کشف کرد و به این نتیجه رسید که نیروهای نازی از استحکامات متروکه آمریکایی در طول نبرد استفاده کرده اند.
گفتنی است تکنیک هایی که این تیم استفاده کرد می تواند در سایر مناطق جنگلی نیز به کار رفته و پیامد های مهمی برای درک ما از میدانهای جنگ جهانی دوم داشته باشد. استفاده از این تکنیک ها همچنین می تواند به محافظت از مناظر میدان جنگ در برابر تخریب از طریق جنگل زدایی کمک کند.
دکتر بیرگر استیشلباوت، در خاتمه توضیحاتش گفت: امروزه بیش از ۷۵ سال از این نبرد می گذرد. آخرین شاهدان عینی این رویداد از دنیا رفته اند اما امروز، چشم انداز نبرد به عنوان آخرین شاهد جنگ باقی مانده است.
به گزارش سیناپرس،شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Antiquity منتشر شده است.
مترجم: احسان محمدحسینی
No tags for this post.