دکتر محمد علی محسنی بندپی رییس انجمن فیزیوتراپی ایران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: استفاده از سرویس بهداشتی سنتی نه تنها برای مفاصل زانو، بلکه در بروز مشکلات مهرههای کمر و حتی افزایش فشار خون و پارگی برخی مویرگهای مغزی در اثر نشستنهای طولانی نیز بسیار تاثیرگذار است.
وی با تاکید بر ضرورت تغییر سرویس های بهداشتی از سنتی به فرنگی افزود: ایجاد زاویه در مفصل زانو و فشار آوردن به زانو بیش از توان آن، مهمترین علل ابتلا به آرتروز محسوب میشوند که سرویس های بهداشتی سنتی در بروز این بیماری و تشدید آن تاثیرات بسیار سوئی دارد.
رییس انجمن فیزیوتراپی ایران با اشاره به اثرات زیان آور بی تحرکی و افزایش وزن روی تمامی مفاصل بدن به ویژه زانو، بیان کرد: فشار وارده بیشتر از توان مفصل، پروسه تحلیل فرسایشی آن را تسریع می بخشد و بعضا افراد به دلیل ناآگاهی با پیاده روی در مسیرهای شیب دار، استفاده از پله، استفاده از توالت سنتی و به طور کلی رفتارهای نادرست، موجب شتاب دادن به این فشار ها می شوند.
وی طناب زدن را سهم مهلکی برای افراد چاق و مبتلا به آرتروز دانست و افزود: مشکل عمده مردم ما بی تحرکی و در نتیجه چاقی است که بسیار برای چربی سوزی بدون تقویت عضلات و آمادگی شروع به ورزش های هوازی مثل طناب زدن، کوه نوردی و غیره می کنند غافل از اینکه بسیاری از این ورزش ها آسیب های جدی در پی دارد.
محسنی بندپی رعایت تمام توصیه ها و نکات گفته شده برای پیشگیری از بروز دیسک های بین مهره ای نیز ضروری خواند و اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم آموزش به عموم جامعه و در مشاغل مختلف درباره رفتارهای درست و نحوه استفاده از مفاصل برای جلوگیری از آسیب آنها، شاهد بروز آرتروز و حتی دیسک کمر در سنین زیر 40 سال هستیم.
رییس انجمن فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه نباید منتظر مراجعه بیمار پس از بروز مشکلات مفصلی باشیم اضافه کرد: بر اساس تصمیمات جدید از این پس فیزیوتراپیست ها برای آموزش عموم در مشاغل مختلف، در سطوح مختلف جامعه حضور خواهند داشت تا با اقدامات پیشگیرانه، میزان بروز ناراحتی های مفصل در آینده کاهش یابد.
وی از تغییر کریکلوم آموزشی فیزیوتراپی خبرداد و یادآور شد: بر اساس کریکلوم جدید دانشجویان پس از مقطع لیسانس، مستقیما مشغول تحصیل در مقطع دکترای حرفه ای می شوند.
No tags for this post.