وقتی ربات را جای خودتان سر کلاس میفرستید…!
وسایل مورد نیاز شما، یک عدد لپتاپ یا گوشی هوشمند و یک رایانه اتصال به اینترنت است. البته ربات هم در محلی که شما قرار بوده حضور داشته باشید باید قرار گرفته و به اینترنت بیسیم وصل شده باشد. رباتهای Telepresence گونهای از رباتها هستند که بسرعت در حال پیشرفتند. رباتهایی که معمولا روی دو چرخ اصلی حرکت کرده و با قدی برابر قد یک انسان، دارای دوربین، نمایشگر، سیستم صوتی و شنوایی و قابلیت هدایت از راه دور هستند، اما چرا رباتی جای انسان باید به محلی برود؟!
این موضوع عوامل مختلفی دارد؛ در آخرین تحقیقات در این بخش که متخصصان دانشگاه کالیفرنیا انجام دادهاند از این رباتها برای کمک به دانشآموزان خاص استفاده میشود. بیماریهای قلبی، مبتلا شدن به انواع سرطان، شکستگیها و… از عواملی هستند که موجب میشوند دانشآموزان امکان حضور در کلاس را برای مدتی یا حتی به طور همیشگی نداشته باشند. احساس افسردگی، تنهایی، عدم توانایی انجام کار و… از مشکلاتی است که این افراد را بسیار ناراحت میکند. این رباتها با حضور در مدرسه و کلاسها و… به فرد این امکان را میدهند که حضور فعال ولی از راه دور در محل داشته باشد. وقتی معلم سوالی میپرسد با روشنشدن چراغی روی ربات، گویی دانشآموز دست خود را بالا آورده، میتواند براحتی در محیط اطراف حرکت کند، به دور و اطراف نگاه کرده و با دوستان خود صحبت کند. دوستان او نیز صورت او را از طریق نمایشگری که روی ربات نصب است دیده و باهم گپ میزنند. تجربه استفاده از این ربات در تحقیق جدید روی چهار دانشآموز پسر و یک دختر و همچنین تحقیق و بررسی نظرات خانواده آنها، ده معلم و 35 همکلاسی آنها و همچنین بررسی و تحقیق از شش مدیر آموزشی فعال در مدرسه نشان داد کاربرد این رباتها روی افراد بسیار مفید بوده است.
احساس مثبتی از حضور فعال در محیط را برای آنها به همراه داشته و باعث شده است تاخیر در زندگی آموزشی و فعالیت اجتماعی آنها به حداقل برسد. از نظر من این خبر از مهمترین اخبار دنیای رباتها در هفته اخیر است و با بررسی اخبار و کاربردهای این گونه رباتها در شرکتها، بیمارستانها، مراکز آموزشی و… دیده میشود که این رباتها با سرعت بالایی در حال کاربردی شدن و استفاده به صورت روزانه در فعالیتهای اجتماعی هستند. به نظر میآید فاصله منزل تا محل کار هر روز با فناوری در حال کمتر شدن است. حداقلش این است که اگر مریض شوید یا مشکلی داشته باشید، تنها نگرانی فعلی شما شاید سرعت اینترنت باشد تا با ربات خود در محل مورد نظر در ارتباط باشید.
منبع:جام جم(آریا صبوری , پژوهشگر آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران )
No tags for this post.