به تازگی یک تصویر شگفت انگیز جدید از کیهان توسط تلسکوپ فضایی هابل منتشر شده است که بیننده ناخودآگاه با مشاهده آن به یاد جمله معروف نقل شده در فیلم اودیسه فضایی می افتد که می گوید: خدای من، جهان پر از ستاره است.
به گزارش سیناپرس، سازمان فضایی ناسا به تازگی تصویری از یک خوشه کهکشانی مملو از نقاط نورانی پر جنب و جوش را منتشر کرده است. در حالی که این روزها بسیاری از تصاویر جنجالی از فضا از تلسکوپ فضایی پیشرفته جیمز وب گرفته می شود، تصویر جدید ناساس در واقع توسط تلسکوپ قدیمی هابل گرفته شده است.
مقامات ناسا در بیانیه ای در این رابطه اعلام کرد: محتوای درخشان و تصاویر پر نور خوشه کروی NGC 6652 در این تصویر از تلسکوپ فضایی هابل دیده می شود.
گفتنی است هسته این خوشه ستاره ای مملو از نور آبی کم رنگ ستارگان بی شماری است و تعداد انگشت شماری از ستاره های پیش زمینه بسیار درخشان با خوشه های پراش متقاطع آراسته شده اند.از نطر فنی، NGC 6652 در کهکشان راه شیری در صورت فلکی کمان قرار داشته و کمی کمتر از ۳۰ هزار سال نوری از زمین و تنها ۶۵۰۰ سال نوری از مرکز کهکشان فاصله دارد.
به گفته ستاره شناسان، خوشه های کروی، خوشه هایی باثبات و متراکم هستند که توسط گرانش محصور شده اند و از ده ها هزار تا میلیونها ستاره دارند. شکل کروی آن ها نتیجه جاذبه گرانشی شدید بین ستارگان نزدیک به هم در داخل خوشه هاست.
تصویر مورد بحث با استفاده از داده های دو سیستم از پیشرفته ترین دوربین های هابل جمع آوری شده است: دوربین پیشرفته مورد نیاز برای بررسی ها و دوربین میدان وسیع ۳.
به گزارش سیناپرس، علاوه بر این، داده ها از دو برنامه رصدی مجزا گرفته شده اند که هر کدام توسط تیم های جداگانهای از اخترشناسان انجام شده اند. اولین تیم از ستاره شناسان، بررسی خوشه های کروی در کهکشان راه شیری را با هدف روشن کردن موضوعات مختلف، از سن این خوشه ها تا پتانسیل گرانشی کلی خود کهکشان آغاز کرد.
تیم دوم ستاره شناسان از مجموعه ای از سه فیلتر بسیار حساس در دوربین میدان وسیع هابل ۳ استفاده کردند. هدف آن ها تشخیص نسبت کربن، نیتروژن و اکسیژن در خوشه های کروی خاص، مانند NGC 6652 بود.
باید توجه داشت تلسکوپ وب در حال حاضر بزرگترین تلسکوپ موجود در فضا است که مجهز به ابزارهایی با وضوح و حساسیت بالا است که به آن اجازه می دهد اجرامی را که معمولاً برای هابل خیلی قدیمی، دور یا کم نور هستند مشاهده کند.
مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: studyfinds
No tags for this post.