سرپرست جهاد دانشگاهی واحد همدان از اجرای طرح تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی مبتنی برکارآفرینی به سفارش سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خبرداد وگفت: نتایج این طرح به عنوان سند بالادستی برای تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان همدان استفاده خواهد شد.
دکتر مهدی میرزاپور در گفتوگو با سیناپرس افزود: این طرح در 327 روستا، 18 بخش و 26 دهستان منتخب استان توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) با همکاری گروه پژوهشی مطالعات توسعه کارآفرینی و اشتغال پایدار روستایی جهاد دانشگاهی استان در حال اجراست.
وی بیان کرد: این طرح 75 روستا، چهار بخش و هفت دهستان ملایر، 58 روستا، دو بخش و دو دهستان نهاوند، 37 روستا، دو بخش و سه دهستان تویسرکان، 33 روستا، دو بخش و چهار دهستان کبودراهنگ، 30 روستا، یک بخش و دو دهستان اسدآباد، 23 روستا، دو بخش و سه دهستان همدان، 18 روستا، دو بخش و دو دهستان بهار، 23 روستا، یک بخش و یک دهستان رزن، 17 روستا ، یک بخش و یک دهستان درگزین و 13 روستا، یک بخش و یک دهستان فامنین در حال اجراست.
میرزاپور شناخت علمی و تحلیل راهبردی مزیتها، توانمندیها و تنگناهای اساسی توسعه اقتصادی و اشتغالزایی، بسترسازی برای رفع تنگناها و بهرهگیری از توانمندیهای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی و یکپارچهسازی، هدفمندکردن و تعیین اولویتهای سرمایهگذاریهای اقتصادی اشتغالزا در روستاهای هدف را از جمله اهداف این طرح دانست.
وی تقویت ظرفیتهای موجود و ایجاد ظرفیتهای جدید تولیدی با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش و زنجیره تولید با مشارکت بخش غیردولتی، تقویت و نهادینهسازی مشارکت بخش عمومی، خصوصی، تعاونی و مردمی در توسعه اقتصادی و اشتغال زایی در روستاهای هدف را از دیگر اهداف این طرح عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این طرح با فرمانداران ۱۰ گانه استان، بخشداران، روسای شورای اسلامی روستاها و دهیاران جلساتی تشکیل شده است.
میرزاپور ادامه داد: در گام دوم اجرای طرح، محققان و کارشناسان از هر روستا بازدید کرده و مصاحبههای عمیق فردی با دهیار، اعضای شورای اسلامی روستا، ذینفعان کلیدی روستا، معتمدین محلی و کارآفرینان هر روستا در راستای شناسایی پتانسیلها و ظرفیتهای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی هر روستا و در نهایت اولویتبندی طرحها به روش ارزیابی مشارکتی روستایی (PRA) انجام شد.
وی گفت: گام اول و دوم طرح کامل اجرا شده و به پایان رسیده و حدود سی نفر در انتهای گام دوم با این طرح همکاری داشتند.
وی گام سوم طرح را جلسه با سازمانها و ادارات مرتبط با طرح از جمله جهاد کشاورزی، ادارهکل صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی و گردشگری، کل فنی و حرفهای و بانکهای عامل و در نهایت استفاده از توان ستاد علمی طرح متشکل از اعضای هیاتعلمی دانشگاهها و تدوین سند نهایی برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستاهای مورد بررسی به تفکیک هر روستا و دهستان برشمرد.
گزارش: فاطمه عزیزی هرمز