دریافت سیگنال رادیویی از فضاپیمای گم شده ناسا
در پی اعلام خبر قطع دسترسی رادیویی ناسا با کاوشگر وویجر ۲ ، به نظر می رسد این فضاپیما همچنان به طور صحیح در حال اجرای ماموریت بوده و شب گذشته خبر داده شد که سیگنال فعالیت جدیدی از این فضاپیما شده است که نشان می دهد این کاوشگر درست مانند ۴۶ سال گذشته در حال انجام ماموریت است.
به گزارش سیناپرس، سازمان فضایی ناسا امیدوار است در ماه اکتبر دوباره با کاوشگر وویجر ۲ تماس بگیرد. سوزان داد، مدیر پروژه وویجر در آزمایشگاه رانش جت ناسا در پاسادنا، کالیفرنیا، شب گذشته گفت که آژانس فضایی از کمک تلسکوپ های رادیویی شبکه فضایی عمیق ناسا برای شناسایی این فضاپیما استفاده کرده است. عملیات فوق از این جهت موفقیت آمیز بود که ما سیگنال ضربان قلب را از فضاپیمای گم شده دریافت کردیم. بنابراین، ما می دانیم که وویجر ۲ زنده و در حال کار است. این اطلاعات روحیه ما را تقویت کرد.
گفتنی است در اواخر هفته گذشته، ناسا فاش کرد:ارتباطش با وویجر ۲ در فاصله ۱۹ میلیارد کیلومتری از زمین را دست داده است، این موضوع به دلیل دستورات کامپیوتری اشتباه رخ داد که بر اساس آن مسیر آنتن این کاوشگر با تغییر زاویه همراه شده و متعاقبا تماس با کاوشگر قطع شد.
به گفته مقامات ناسا، طی دستورات اشتباهی، رایانه ناسا به وویجر فرمان داد: آنتن های خود را چندین درجه تغییر دهد که این موضوع آن را از حوزه آنتن های زمینی که داده ها را دریافت و ارسال می کنند دور کرد.
البته گزارش ناسا می افزاید :وویجر ۲ به نوعی برنامه ریزی شده است که در ۱۵ اکتبر پیش رو به طور خودکار آنتن های خود را با زمین تنظیم می کند. این موضوع در حالی است که همانطور که وویجر ۲ به سفر بین ستاره ای خود ادامه می دهد، خواهر دوقلوی وی، وویجر ۱ تقریباً ۲۱ میلیارد کیلومتر از زمین فاصله داشته و به طور عادی به فعالیت خود ادامه می دهد.
گفتنی است در این فضاپیماها اطلاعاتی برای موجودات فضایی قرار داده شده است که در آن عنوان می شود که انسان ها چه کسانی هستند و این کاوشگر کجا آمده است. این پیام ها بر روی صفحه های دیسک ۱۲ اینچی با روکش طلا تعبیه شدهاند که حاوی صداها و تصاویری است که تنوع حیات روی زمین را نشان می دهد.
به گزارش سیناپرس، وویجر ۲ تنها فضاپیمایی است که از نزدیکی دو سیاره بیرونی منظومه شمسی یعنی اورانوس در سال ۱۹۸۶ و نپتون در سال ۱۹۸۹ عبور کرده است.
مترجم: فرگل غفاری
منبع: upi
No tags for this post.