برگزاری آنلاین مدرسه تابستانه یادگیری ماشین پروژه محور
مدرسه تابستانه یادگیری ماشین پروژه محور ( متن کاوی و تصویر کاوی ) به صورت آنلاین توسط مرکز اطلاعات علمی جهاددانشگاهی برگزار میشود.
به گزارش سیناپرس به نقل از روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی SID، کارگاه آموزشی متن کاوی به مدت ۱۲ ساعت در چهار جلسه سه ساعته و کارگاه آموزشی تصویر کاوی به مدت ۱۸ ساعت در ۶ جلسه سه ساعته برگزار خواهد شد.
جدول یک، مدرسه تابستانه یادگیری ماشین پروژه محور ( متن کاوی و تصویر کاوی )
پردازش متن یا پردازش زبان طبیعی (Natural Language Processing یا NLP)، علمی است که به بررسی و تحلیل زبان طبیعی که توسط انسانها بهصورت نوشتاری یا گفتاری استفاده میشود، میپردازد. هدف اصلی این حوزه ارتباط و تفاعل میان انسانها و سیستمهای کامپیوتری را بهبود بخشیده و امکان تفاهم و تحلیل متنها را برای کامپیوترها فراهم کند.
پردازش متن انواع مختلفی از کاربردها را در زمینههای مختلف ارائه میدهد، از جمله:
۱-مترجم زبان: ترجمه متون از یک زبان به زبان دیگر؛
۲- تحلیل احساسات: شناسایی نظرات و احساسات افراد در متنها (مثل احساسات مثبت، منفی و خنثی)؛
۳-بازیابی اطلاعات: بازیابی و استخراج اطلاعات مرتبط با موضوعات خاص از متنها؛
۴-پرسش و پاسخ خودکار: پاسخدهی به سوالات از متنها با استفاده از الگوریتمهای NLP؛
۵- خلاصهسازی متن: خلاصهسازی خودکار متنها بهصورت خلاصهتر و مختصر؛
۶-شناسایی موجودیتها: شناسایی نامها، شرکتها، محصولات و موارد دیگر از متنها؛
۷- تحلیل زبان طبیعی در شبکههای اجتماعی: تحلیل متنهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی مثل توییتها، پستها و نظرات.
برای انجام پردازش متن، از روشها و الگوریتمهای مختلفی استفاده میشود که یکی از بهترین این شبکه ها، شبکههای یادگیری عمیق است. در این آموزش تلاش میشود ضمن مرور جامع و آموزش الگوریتمهای یادگیری عمیق مرتبط با پردازش متن و کدنویسی در شبیهساز پایتون، جهت تحلیل احساسات موجود در توییت ها و تأثیر آن در آنالیز قیمت بیت کوین از یادگیری عمیق استفاده شود.
پردازش تصویر یکی از حوزههای مهم هوش مصنوعی است که به بررسی و تحلیل تصاویر و ویدئوها با هدف استخراج اطلاعات و خصوصیات مختلف از آنها میپردازد. این حوزه مهم در انواع مختلف برنامهها و صنایع کاربرد دارد، از جمله پزشکی، شناسایی چهره، تشخیص اشیاء، بازیهای رایانهای و بسیاری از نرمافزارها و دستگاههای هوشمند.
برخی از کاربردهای پردازش تصویر عبارتند از:
۱-تشخیص الگو و شیء: شناسایی و تمییز بین اشیاء و الگوها در تصاویر، مانند تشخیص چهرهها، شناسایی خودروها و تشخیص گلها؛
۲-تحلیل ویدئو: پردازش تصاویر بهصورت متوالی بر روی فیلمها و ویدئوها، مانند تشخیص حرکت، پیگیری اشیاء، شناسایی رفتارها و غیره؛
۳-پزشکی: کاربردهای متعددی از جمله تشخیص بیماریها از تصاویر پزشکی، تشخیص تومورها، تحلیل تصاویر مغزی و غیره.
برای دستیابی به اهداف مختلف در پردازش تصویر، از روشها و الگوریتمهای متنوعی استفاده میشود، اما یکی از بهترین الگوریتمهای بینایی ماشین (یادگیری عمیق) است. در این آموزش تلاش میشود ضمن مرور جامع و آموزش الگوریتم های یادگیری عمیق مرتبط با پردازش تصویر و کدنویسی در شبیه ساز پایتون، جهت تشخیص بیماری کووید ۱۹ از تصاویر پزشکی بالاخص تصاویر رادیولوژی قفسه سینه و یادگیری عمیق استفاده شود.
باتوجه به برگزاری نخستین مدرسه تابستانه یادگیری ماشین پروژه محور در SID با نام نویسی در یک دوره، دوره دوم را رایگان شرکت کنید.