با توجه به اینکه در زمانهای بخصوصی از سال به دلیل کاهش نفوذ هوای بیرون، غلظت دی اکسید کربن در گلخانه ها به راحتی به پایین تر از ppm340 افت پیدا می کند و این امر تأثیر نامناسبی بر رشد گیاهان گلخانه ای دارد، بکارگیری روش هایی برای جلوگیری از این معضل در گلخانه ها به عنوان یک ضرورت احساس می شود.
امروزه روش های مختلفی برای تامین غنی سازی دی اکسیدکربن در گلخانه وجود دارد اما معمولا به دلیل هزینه های بالای آنها، گلخانه داران تمایلی به استفاده از این روش ها نشان نمی دهند.
دانشجویان واحد علوم و تحقیقات هدف از 'طراحی سیستم کنترل هدر رفت انرژی حرارتی دستگاه های گرمایشی گلخانه ها و استفاده از دی اکسید کربن ناشی از آن' را پیاده سازی سیستم کنترلی هوشمند بر روی سیستم گرمایشی گلخانه برای تنظیم میزان دی اکسید کربن عنوان کرده اند.
به گفته این محققان با قراردادن یک بخاری متصل به گاز شهری و بازخورد کلاهک اگزوز بخاری در گلخانه، علاوه بر کنترل دمای محیطی و جلوگیری از هدر رفت گرما، می توان با استفاده از فیلترهای مجزا کننده گازهای مضر از دی اکسید کربن حاصل از سوخت گاز شهری، دی اکسید کربن مورد نیاز گلخانه را تامین کرد.
این سیستم دارای ویژگی بارز کنترل خودکار بوده که به سهولت قادر به کنترل دیگر پارامترهای گلخانه است .کنترل گلخانه توسط اپراتور در هر مکان و زمانی از طریق ارتباط با یک گوشی تلفن همراه با سیستم عامل اندروید نیز از دیگر ویژگی های این طرح است.
از دیگر مشخصه های طرح سیستم کنترل هدر رفت انرژی حرارتی دستگاه های گرمایشی گلخانه ها و استفاده از دی اکسید کربن ناشی از آن، امکان ثبت و نگهداری اطلاعات و پارامترهای گلخانه برای دوره های زمانی طولانی، صرفه جویی اقتصادی در تجهیزات و انرژی، حفاظت از محیط زیست، تامین دی اکسید کربن به صورت رایگان و ارائه فناوری صنعتی مدرن و هوشمند با قابلیت اطمینان بالا است.
این طرح با همکاری الهه محمدی، علی جلالوند، ناصر بخشیانی، محمدحسین حسین پور و محمد صیاد از دانشجویان واحد علوم و تحقیقات تهیه و اجرا شده است.