محققان دانشگاه بیرمنگهام می گویند افرادی که به دو زبان صحبت می کنند، بهتر از دیگران از عهده حفظ توجه و تمرکز خود برمی آیند.
مطالعات قبلی ارتباط میان توجه و دو زبانه بودن فرد را نشان داده اند، اما تاکنون محققان اطمینان نداشتند که افراد دو زبانه در تمرکز روی یک موضوع خاص و یا دفع موضوعات منحرف کننده، مهارت بیشتر دارند.
مطالعه جدید نشان می دهد که افرادی که زبان دیگری را می آموزند و با آن صحبت می کنند، از توانایی بیشتری در کنترل توجه برخوردار می شوند.
به گفته محققان انگلیسی، وظیفه سوییچ کردن مستمر بین دو زبان، ظاهرا موجب تقویت توانایی تمرکز و حفظ توجه است.
آنها تصریح کردند که گام بعدی، تعیین این موضوع است که تغییرات در مغز چگونه موجب این تغییرات رفتاری می شوند.
از سوی دیگر، محققان دانشگاه هلسینکی در مطالعه ای جداگانه نشان دادند که هر چه تعداد زبان های خارجی فرا گرفته شده بیشتر باشد، مغز واکنش موثرتری نشان می دهد و داده های جمع آوری شده در جریان فراگیری را بهتر پردازش می کند؛ به عبارت دیگر، شبکه نرون سریعتر لغات جدیدی را که تشکیل می شوند، رمز خوانی می کند.
به گزارش ایرنا از یونایتدپرس، در نتیجه، این داده های جدید فیزیولوژی مغز را تحریک و دانش بیشتری به ذهن اضافه می کند که باعث تقویت قابلیت ارتجاعی آن می شود.
این محققان معتقدند که شناخت چگونگی عملکردهای مغزی در تسلط بر زبان، برای تشخیص اختلالات صحبت کردن در پی تصادف، سکته مغزی و سایر وضعیت های مربوطه و کشف روش هایی برای درمان آنها حیاتی است.