نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پنجمین دوره جایزه مصطفی رویدادی مثال زدنی در اصفهان خواهد شد

استاندار اصفهان گفت: برنامه ریزی های خوبی برای برگزاری یک رویداد مثال زدنی در پنجمین دوره جایزه مصطفی در اصفهان شده است.

به گزارش سیناپرس به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی نشست هماهنگی قرارگاه اقتصاد دانش بنیان استان اصفهان باحضور هیاتی عالی رتبه از بنیاد مصطفی در محل استانداری اصفهان برگزار شد.

سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان در این نشست گفت: فلسفه تشکیل و شکل گیری جایزه مصطفی، معرفی وجه علم محوری شخصیت و جایگاه پیامبر اسلام در علم آموزی است. سهم اصفهان باید در معرفی و ترویج این نقش جایزه مصطفی به خوبی ادا شود.

جایزه مصطفی تدبیری در حرکت به سمت مرجعیت علمی در جهان اسلام کرده است. پیشینه و فرصت‌های ایجاد شده در این جایزه نشان می‌دهد لوازم این حرکت به خوبی دیده ‌شده است و اصفهان هم زمینه تقویت این لوازم را دارد.

اصفهان باتوجه به شناسایی ظرفیت‌های جایزه مصطفی‌، نامزد برگزاری این جایزه شده است. البته استان‌های دیگر هم نامزد برگزاری پنجمین دوره این جایزه بوده اند اما این افتخار نصیب اصفهان شد. در دوره های بعدی جایزه مصطفی، استان‌های دیگر میزبان خواهند بود.

ایده خارج شدن جایزه مصطفی از تهران و میزبانی سایر استان­ها در راستای استفاده از سرریز دستاوردهای این جایزه برای سایر نقاط کشور است.

نگاه مردمی برای برگزاری جایزه مصطفی و ایجاد یک منشاء برای الگوگیری جهان اسلام در میزبانی این جایزه، با ظرفیت های موجود اصفهان قابل انجام است.

همه ظرفیت­های اصفهان در حوزه دانش آموزی، دانشجویی، اساتید دانشگاه، اهالی فرهنگ و هنر و… لازم است در کنار جایزه مصطفی حضور یابند و از آورده های بعدی این جایزه بهره مند شوند.

کمیته های مختلف در قالب برگزاری شوراهای سیاست گذاری با نگاه بلندمدت برای برگزاری پنجمین دوره جایزه مصطفی در اصفهان شکل گرفته است. این کمیته ها و شوراها جلسات خوبی را تاکنون داشته اند.

همه مجموعه های استان باید نسبت خودشان را با رویداد جایزه مصطفی تعریف کند. استانداری اصفهان متعهد به برنامه ریزی های صورت گرفته و حمایت‌های مالی از این رویداد است. البته اینها تعهد نیست بلکه توفیق برای خدمت به پیامبر مکرم اسلام است.

پیوست برنامه های برگزاری پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی توسط نهادهای مستقر در اصفهان باید تدوین شوند و همه نهادها باید بدون دغدغه های جانبی، رویداد خوبی را در استان اصفهان میزبانی کنند.

شقایق حق جو، عضو هیئت مدیره بنیاد مصطفی در ادامه جلسه اظهار داشت: بعد از اهانت به وجود پیامبرمکرم اسلام در دهه های گذشته، تدبیری جهت استفاده از این تهدید جهانی و تبدیل آن به فرصتی جهت ترویج وجوه علم آموزی و دانشی حضرت رسول انجام شد و منجر به تعریف جایزه مصطفی در سال 1391 در شورای عالی انقلاب فرهنگی شد.

فعالیت‌های ترویج علمی در جایزه مصطفی و مردمی کردن علم و فناوری در کشور که موجب ایجاد پایگاه مردمی و حمایت‌های گسترده از علم در جامعه خواهد شد در جایزه مصطفی به خوبی پیگیری می شود.

نشریات برجسته علمی نیچر و ساینس از جایزه مصطفی به نوبل اسلامی یاد کرده اند و اوگور شاهین دانشمند کاشف واکسن کرونا توسط این جایزه شناسایی و تقدیر شده بود. یقینا اصفهان از فرصت برگزاری یک جایزه برجسته 500 هزار دلاری در این استان استفاده خواهد کرد و میزبان خوبی برای این رویداد خواهد بود.

محمدرضا ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان نیز اظهار داشت: اصفهان پایتخت حکومت‌های شیعی در تاريخ اسلام بوده است و خدمات زیادی به تمدن اسلامی داشته است. بنابراین اصفهان می‌تواند خواستگاه ویژه و منحصربفرد برای ایجاد تمدن نوین اسلامی با‌شد.

این رویکرد با محوریت جایزه مصطفی می‌تواند در اصفهان پیگیری شود. جایزه مصطفی صرفا محدود به پرداخت جایزه نقدی 500 هزار دلاری به دانشمندان برجسته جهان نیست و ایجاد یک جریان فرهنگی در حوزه علم و فناوری را پیگیری می کند.

آشنایی همه جامعه با این رویداد مهم در حوزه آموزشگاهی و دانش آموزی توسط آموزش و پرورش پیگیری خواهد ‌شد.

باید دانش آموزان کشور، برگزیدگان جایزه مصطفی را خیلی بهتر از برگزیدگان جایزه نوبل بشناسند. حضور دانش آموزان در پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی پر رنگ خواهد بود و بخش دانش آموزی یکی از بخش‌های مهم این رویداد خواهد بود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل