قرارگیری جایزه مصطفی در فهرست رتبهبندی جوایزعلمی دنیا
با دعوت رسمی دانشگاه ملی تحقیقات تاشکند، مذاکرات بنیاد مصطفی جهت قرارگیری جایزه مصطفی در فهرست رتبهبندی جوایز رصدخانه IREG آغاز شد.
به گزارش سیناپرس، با عنایت به اهمیت معرفی جایزه مصطفی و فعالیتهای بنیاد علم و فناوری مصطفی در سطح بینالملل، ایجاد زمینههای مناسب همکاری و بهرهبرداری از فرصتهای موجود در جهان، توسعه ارتباط با مجامع بینالمللی و زمینهسازی برای ورود جایزه به رتبهبندیهای بینالمللی جوایز علم و فناوری، اعزام هیأتهایی از بنیاد علم و فناوری مصطفی جهت انجام مأموریتهای بینالمللی همواره در دستور كار قرار داشته است.
یکی از فرصتهای شناساییشده در این راستا رویداد IREG 2023 Conference در ازبکستان بود. لذا نماینده بنیاد در رویداد مذكور در تاشکند، ازبکستان حضور پیدا کرد.
نماینده بنیاد مصطفی، در حاشیه کنفرانس IREG با افراد و نهادهای تاثیرگذار علم و فناوری جهان دیدار و به شرح فعالیت های بنیاد پرداخت.
نماینده بنیاد مصطفی، با دیدار رئیس و معاون بینالملل دانشگاه ملی تحقیقات تاشکند به گفتگو پیرامون موضوعات مشترک برای همکاریهای آتی پرداخت و ضمن معرفی بنیاد مصطفی، از رئیس دانشگاه برای حضور در پنجمین دوره جایزه دعوت بعمل آورد.
مهدی امینی در حاشیه این کنفرانس با چهرههای تاثیرگذار علم و فناوری کشورهای آسیای میانه و دیگر کشورهای اسلامی حاضر در کنفرانس در راستای توسعه ارتباطات، شناساندن برنامههای بنیاد دیدار و گفتگو کرد.
وی همچنین با برگزاری کارگاهی با هدف آشنایی دانشجویان مستقر در مرکز نوآوری دانشگاه ملی تاشکند با فعالیتهای بنیاد، به معرفی جایزه مصطفی و برگزیدگان آن در ادوار مختلف، اهمیت پیدایش جایزه مصطفی در جهان اسلام و عمده فعالیت های بنیاد مصطفی از جمله نشست استپ، مسابقه دانش آموزی نور و رقابت علمی کنز پرداخت.
مهدی امینی با دعوت رسمی معاون بینالملل دانشگاه ملی تحقیقات تاشکند جهت شرکت در انجمن روسای دانشگاههای لهستان-ازبکستان شرکت کرد. این نشست که همزمان با کنفرانس IREGدر تاشکند برگزار شد با هدف تسهیل ارائه فرصتهای تحصیل در لهستان و ازبکستان شکل گرفت. روسای بیش از 30 دانشگاه لهستان و ازبکستان با هدف توسعه همکاری در آموزش و پژوهش گرد هم جمع شدند تا موانع همکاری دانشگاههای دو کشور را مرتفع و مسیر جذب دانشجویان نخبه این دوکشور را تسهیل نمایند.
رصدخانه IREG یک انجمن بینالمللی است که ماموریت خود را رتبهبندی سازمانها، دانشگاهها، جوایز علمی و فناوری و سایر نهادهای علاقهمند به برتری علمی تعریف کرده است. هدف این نهاد، ارتقاء آگاهی عمومی و ترویج موضوعات مرتبط با رتبهبندی دانشگاهی و برتری علمی است. IREG در سال 2009 به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی در بلژیک به ثبت رسید و دبیرخانه آن در لهستان واقع شده است.
به نقل از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی، انجمن بینالمللی IREG در سال 2015 فهرستی از معتبرترین جوایز علمی و فناوری جهان را منتشر کرد که پشتوانه آن یک پژوهش جامع بینالمللی بود و بخشی از آن در قالب مقالهای در مجله Scientometrics (از معتبرترین مجلات حوزه علمسنجی) منتشر شده است.
کنفرانس IREG 2023 محملی برای بحث در مورد چگونگی واکنش رتبهبندیهای جهانی به تغییرات ذکر شده است و توجه ویژهای به جاهطلبیهای دانشگاهها و نهادهای علمی آسیای مرکزی دارد که در تلاش برای بهبود جایگاه خود در چشمانداز آموزش عالی جهانی هستند.
No tags for this post.