تقویت سامانه iran Education در حوزه آموزش پزشکی
محمد امیر امیرخانی صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه برنامه تدوین نقشه راه بینالمللی سازی آموزش علوم پزشکی در کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در شورای معاونین وزارتخانه، طرح بینالمللی سازی آموزش پزشکی کشور مطرحشده است.
وی با بیان اینکه معاونت آموزشی این موضوع را در چارچوب یک برنامه آورده است، افزود: موضوع بینالمللی سازی ظرفیتهای دانشگاههای علوم پزشکی با چند هدف دنبال شده است که نخستین هدف آن تقویت و گسترش حضور جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف بخش سلامت در عرصههای بینالمللی است.
مشاور قائممقام وزیر بهداشت در امور بینالملل با بیان اینکه توسعه روابط و همکاریهای دو جانبه در حوزه سلامت از اهداف دیگر این برنامه است، اضافه کرد: حضور در بازارهای بینالمللی سلامت و افزایش سهم بازار از اهداف دیگر این رویکرد است که در وزارتخانه مطرحشده و به آرامی حرکت خود را طی میکند.
امیرخانی با بیان اینکه بینالمللی سازی تقویت دانشگاهها در پنج محور صورت میگیرد، گفت: محور نخست موضوع بینالمللی سازی استفاده از ظرفیتهای پزشکی و توسعه جذب دانشجوی خارجی است و محور دوم استفاده از ظرفیتهای درمانی و توسعه توریسم سلامت، محور سوم استفاده از ظرفیتهای تولید دارو، تجهیزات و بحث صادرات محور چهارم ظرفیتهای پژوهشی کشور، توسعه حوزههای بینالمللی و تحقیقات فناوری و محور پنجم ظرفیتهای بهداشتی کشور است.
مشاور قائممقام وزیر بهداشت در امور بینالملل با اشاره به انتظاری که از دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به بحث آمایش علوم پزشکی کشور (مصوبه شورای انقلاب فرهنگی) که دانشگاهها در 10 قطب تقسیم شدهاند، سعی شده که این اهداف در قطبهای دانشگاه دنبال شود و همکاران در حوزه بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی کشور به این پنج محور کمک کنند و آرام و آرام این محورها را در مجموعه دانشگاههای خود به برنامه و اجرا نزدیک کنند.
امیرخانی با اشاره به اینکه برخی حوزهها در سطح وزارتخانه با این نقشه راه به صورت جدی برخورد کردند مانند معاونت آموزشی که قرار است وارد عملیات اجرایی شود، گفت: محور نخست در حوزه آموزش پزشکی این است که زیرساختهای آموزشی حداقل از استانداردهای مطلوب برخوردار باشد و بتواند در زمینه جذب دانشجو و آموزش پزشکی در دنیا مطرح شود تا کشورهای هدف خود را مورد ارزیابی قرار دهد.