نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

درمان سرطان پوست به کمک کپسول مدفوع

یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد: تعویض مدفوع افراد بیمار با یک فرد سالم می تواند راز غلبه بر سرطان پوست باشد. به تازگی مطالعات محققان کانادایی به سرپرستی یک دانشمند ایرانی الاصل موفق شد اولین نتایج یک آزمایش بالینی جدید را با استفاده از پیوند مدفوع برای درمان افراد مبتلا به ملانوم پیشرفته نشان دهد.

به گزارش سیناپرس، یافته ‌های جدید تیمی از پژوهشگران کانادایی به سرپرستی دکتر سامان ملکی دانشمند ایرانی الاصل، نشان داد که نمونه‌ های پیوند شده از اهدا کنندگان سالم به افراد مبتلا به ملانوم (نوع تهاجمی سرطان پوست)، بی ‌خطر بوده و پاسخ آن‌ها به درمان‌های استاندارد سرطان را بهبود می ‌بخشد.

دکتر جان لنهان، انکولوژیست پزشکی در برنامه منطقه ای سرطان لندن در مرکز علوم بهداشت لندن، در رابطه با کشف فوق می گوید: در این مطالعه، هدف ما بهبود پاسخ بیماران ملانوما به ایمونوتراپی با بهبود سلامت میکروبیوم آن ها از طریق پیوند مدفوع بود. ایمونوتراپی یکی از درمان‌ های مورد استفاده در سرطان است که این مطالعات جدید نشان داد، روش فوق پس از دریافت مدفوع فرد دیگری که از نظر پزشکی به عنوان پیوند میکروبیوتای مدفوع شناخته می ‌شود، بهتر عمل می کند. این نوع روش درمانی سرطان، سیستم ایمنی را برای هدف قرار دادن و از بین بردن سلول های سرطانی آماده می کند. اگرچه این درمان به افزایش عمر میلیون ها نفر کمک کرده است با این حال، فقط در ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد تاثیر گذار است.

پیش از این در مورد نقش بالقوه میکروبیوم روده در پاسخ به درمان سرطان احتمالاتی مطرح بود و پژوهش های پیشین ارتباط قوی بین روده ناسالم و سیستم ایمنی ضعیف را اثبات کرده است.

در این شرایط پیوند مدفوع از یک اهداکننده سالم می ‌تواند روده ناسالم را با تامین باکتری‌ های  خوب  که برای عملکرد صحیح مورد نیاز است، به وضعیت سالم بازگرداند.

به گزارش سیناپرس، دکتر سامان ملکی، پژوهشگر ارشد این مطالعه در رابطه با روش فوق توضیح می دهد: ارتباط بین میکروبیوم، سیستم ایمنی و درمان سرطان یک زمینه رو به رشد در علم است. این مطالعه با هدف مهار میکروب ها برای بهبود شرایط بیماران مبتلا به ملانوما انجام شد.

در مرحله اول کارآزمایی ۲۰ فرد مبتلا به ملانوما که قرار بود تحت ایمونوتراپی قرار گیرند، انتخاب شدند. یک هفته قبل از درمان، هر فرد ۴۰ کپسول حاوی مدفوع را مصرف کرد.

نکته مهم این است که اکثر افرادی که پیوند مدفوع و ایمونوتراپی انجام داده اند، هیچ عارضه جانبی نگران کننده ای بروز ندادند. از سوی دیگر شصت و پنج درصد از شرکت کنندگانی که همچنان شواهدی مبنی بر نگهداری میکروبیوم سالم اهداکنندگان نشان می دادند، به ایمونوتراپی پاسخ دادند.

دکتر برتراند روتی، انکولوژیست و مدیر مرکز میکروبیوم مرکز بیمارستانی دانشگاه مونترال، در این رابطه می‌گوید: ما در درمان ملانوم با ایمونوتراپی به سطح بالایی رسیده‌ایم، اما میکروبیوم این پتانسیل را دارد که یک تغییر پارادایم باشد. این مطالعه کانادا را در خط مقدم تحقیقات میکروبیوم قرار می دهد و نشان می دهد که ما می توانیم به طور ایمن پاسخ بیماران به ایمونوتراپی را از طریق پیوند مدفوع بهبود دهیم.

به گزارش سیناپرس، این کارآزمایی نسبت به سایر مطالعات پیوند مدفوع منحصر به فرد است زیرا اولین آزمایشی است که نمونه ها را به صورت کپسول به افراد مبتلا به سرطان تحویل می دهد. به گفته نویسندگان، بخشی از موفقیت آنها در بهبود میزان پاسخ ایمونوتراپی به دلیل استفاده از کپسول مدفوع است.

شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Medicine منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل