"فیلائه" پس از 1 سال پیدا شد

کاوشگر فیلائه نخستین فرودگری است که انسان با موفقیت روی یک دنباله‌دار فرود آورده است.سازمان فضایی اروپا پروژه روزتا را در مارس ۲۰۰۴ (اسفند ۸۲) راه‌اندازی کرد و پس از 10 سال مطالعه و بررسی، روزتا در نوامبر 2014 (آبان 94) در مدار دنباله‌دار قرار گرفت.

پس از آن، فیلائه از  مدارگرد روزتا جدا شد و بر سطح دنباله‌دار فرود آمد، اما 57 ساعت بعد به دلیل قرار گرفتن در سایه یک صخره از کار افتاد زیرا باتری‌های خورشیدی‌اش شارژ نمی‌شدند.

با اینکه این فرودگر پیش از خاموش شدن، تصاویر و اطلاعات مربوط به محل فرود خود را مخابره کرده بود، اما محل دقیق آن برای دانشمندان نامعلوم باقی ماند.

شش ماه بعد با تغییر موقعیت دنباله‌دار، فیلائه که اندکی نور خورشید دریافت کرده بود دوباره مدت کوتاهی به کار افتاد اما بهمن سال گذشته مرکز کنترل فیلائه اعلام کرد که از ارتباط مجدد با این کاوشگر قطع امید کرده است چرا که این فرودگر از گرد و غبار پوشیده شده و سردتر از آن است که بتواند دوباره به کار بیفتد.

اکنون تصاویر جدید که روزتا مخابره کرده، حدس قبلی را تایید می‌کنند که فیلائه واقعا زیر بر آمدگی یک صخره قرار گرفته است.کارشناسان ناسا می‌گویند که عمق میدان تصاویر جدید و تغییر فصل در دنباله‌دار ۶۷پی باعث شده فضای تاریک زیر تخته سنگ روشن‌تر شود و بتوان با قطعیت گفت که فیلائه دیده شده است.

این فرودگر در حالی یافت شد که دانشمندان قصد داشتند در چند هفته آینده به ماموریت روزتا پایان دهند و این مدارگرد پس از سقوط روی سطح دنباله‌دار، به پایان عمر عملیاتی‌اش برسد.آنها اکنون اظهار خوشحالی کرده‌اند که یک ماه مانده به پایان ماموریت روزتا، توانسته‌اند بالاخره عکس فیلائه را دریافت کنند. به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، با اینکه امیدی به بازیافت کاوشگر فیله وجود ندارد و برخی از دستگاه‌های آن در سرما از کار افتاده‌اند، اینکه محل دقیق آن مشخص شده به دانشمندان در تجزیه و تحلیل بهتر اطلاعاتی که این کاوشگر ارسال کرده، کمک می‌کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا