یائسگی یکی از دوران مهم زندگی هر زن محسوب شده و در این دوران زنان تغییرات متعددی در ساختار بدنی خود تجربه می کنند که می تواند تاثیر به سزایی در کیفیت زندگی آن ها داشته باشد. این علائم معمولا از ۴۰ سالگی شروع شده و تا مدتی پس از یائسگی ادامه دارد.
به گزارش سیناپرس، در حالی که ۲۰ درصد از زنان هیچ علامت یائسگی را تجربه نمی کنند، ۶۰ درصد علائم خفیف تا متوسط و ۲۰ درصد دیگر علائم شدید دارند. این علائم معمولا از ۴۰ سالگی شروع شده و می تواند سال ها ادامه پیدا کند.
علائم یائسگی: زنان بعد از اوایل دهه ۴۰ سالگی خود باید انتظار داشته باشند که تغییرات بدنی را تجربه و خود را برای آن آماده کنند. مهمترین این تغییرات عبارتند از:
خستگی: زنان پس از یائسگی دچار خستگی ناتوان کننده ای می شوند که ممکن است ناشی از شرایطی مانند عدم تعادل هورمونی، نوسانات خلقی، سندرم خستگی مزمن تشخیص داده نشده و تشدید شده، فیبرومیالژیا و غیره باشد.
تغییرات عصبی: زنان یائسه تغییرات عصبی متعددی را که با عنوان پارستزی شناخته می شود، تجربه می کنند. خوشبختانه این تغییرات را می توان با مصرف مکمل های مواد معدنی مدیریت کرد.
کاهش میل جنسی: عدم تعادل هورمونی ناشی از فرایند یائسگی باعث کاهش میل جنسی می شود. به گزارش سیناپرس،البته امروزه خشکی دستگاه تناسلی را می توان با استروژن موضعی درمان کرده و درمان جایگزینی هورمونی می تواند در برخی موارد شدید به حل این مشکل کمک کند.
آلرژی غذایی، ناراحتی های گوارشی: سندرم روده تحریک پذیر یا شرایط مشابه ممکن است در شرایط پس از یائسگی مشاهده و باعث سوء هاضمه شدید، ناراحتی شکمی، درد، بیماری ریفلاکس معده به مری و غیره شود.
نازک شدن و ریزش مو: ریزش مو یکی دیگر از عوامل نگران کننده رایج مرتبط با یائسگی است که می توان با ماینوکسیدیل موضعی، بیوتین خوراکی و سایر مکمل های مولتی ویتامین با آن مقابله کرد.
سرگیجه: سرگیجه ناشی از یائسگی ممکن است به دلیل عدم تعادل هورمونی در سنین پس از ۴۰ سالگی بدتر شود. در این میان مصرف داروهایی مانند بتاهیستین و سیناریزین ممکن است کمک کند.
بی اختیاری مثانه: با کاهش و تغییر نوع عملکرد مثانه و عضلات لگن، بی اختیاری مثانه می تواند یک تغییر رایج دوران یائسگی باشد و تمرینات ورزشی می تواند تا حدودی از آن جلوگیری کند.
سندرم سوزش دهان: طی دوران یائسگی در برخی از زنان تغییر ذائقه نیز دیده می شود که در موارد حاد، پس از مصرف مولتی ویتامین ها و مواد معدنی می توان آن را کنترل کرد.
مترجم:ندا جواهراتی
منبع: thehealthsite
No tags for this post.