نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

توصیه های تغذیه ای در بیماران مبتلا به پرفشاری خون

سینا

پرفشاری خون یا فشارخون بالا به افزایش فشارخون سیستولی (در محدوده 140 میلیمتر جیوه به بالاتر یا مساوی) و فشارخون دیاستولی (در محدوه 90 میلیمتر جیوه به بالاتر یا مساوی) و یا یکی از هر دو حالت اطلاق می شود.

معیار تشخیص پر فشاری خون برای افراد سنین 18 سال و بالاتر

فشار خون طبیعی: فشار خون سیستول (حداکثر) کمتر از 120 میلی متر جیوه و دیاستول (حداقل) کمتر از 80 میلی متر جیوه، فشار خون طبیعی محسوب می شود.

پرفشاری خون اولیه: افرادی که فشار خون ماکزیمم آنها بین 120 تا 140 میلی متر جیوه یا فشار خون مینیمم آنها بین 80 تا 90 میلی متر جیوه است، در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند.

پر فشاری خون: فشار خون مساوی یا بیش از 90/140 میلی متر جیوه، فشار خون بالا محسوب می شود.

پرفشاری خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت یا بیماری مزمن کلیه:

فشارخون مساوی و یا بیش از 80/130 میلی متر جیوه، فشار خون بالا محسوب می شود. بالا رفتن فشار خون سیستول (حداکثر) به اندازه 20 میلیمتر جیوه یا افزایش فشارخون دیاستول (حداقل) به اندازه 10 میلی متر جیوه، فرد را 2 برابر بیشتر در معرض خطر عوارض ناشی از فشار خون بالا قرار می دهد.

عوارض فشار خون بالا

پرفشاری خون سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه می شود، همچنین فشارخون بالای کنترل نشده می تواند منجر به نابینایی، نامنظمی ضربان قلب و نارسایی قلبی شود. خطر این عوارض در صورت وجود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مانند دیابت افزایش می یابد.

توصیه های تغذیه ای در بیماران مبتلا به پرفشاری خون:

مریم محمدی پور

کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان قیروکارزین

خروج از نسخه موبایل