به گزارش بانک خون بندناف رویان، این نوجوان اصفهانی دی ماه سال 93 به عنوان بیمار مبتلا به ALL (لوسمی حاد لنفوئیدی) تشخیص داده شد و پس از سه دوره شیمی درمانی و نبود پاسخ به درمان، با سلول های بنیادی خون بندناف خواهرش که در بانک خون بندناف رویان ذخیره سازی شده بود، مداوا شد.
پدرِالهام در خصوص بیماری دخترش اظهار کرد: 23 دی ماه سال گذشته متوجه بیماری الهام شدیم و آن زمان مادرش باردار بود. پزشکان پس از انجام سه دوره شیمی درمانی و عدم پاسخگویی به درمان، تصمیم به پیوند سلول های بنیادی وی گرفتند اما از آنجا که الهام تنها فرزند ما بود، نمونه مغز استخوان منطبق با وی در بین خانواده و اقوام برایش پیدا نشد.
وی اظهار کرد: پس از آنکه پزشک معالج از باردار بودن همسرم مطلع شد، توصیه کرد که خون بندناف نوزاد را ذخیره سازی کنیم تا در صورت امکان از آن برای پیوند استفاده کنند.
پدر الهام ادامه داد: پس از تولد فرزند دوم (فاطمه)، خون بندناف وی را در بانک خون بندناف رویان ذخیره سازی کردیم و 10 روز بعد آزمایش HLA انجام و با لطف خدا مشخص شد که نمونه خون بندناف فاطمه با الهام منطبق است.
وی بیان کرد که با توجه به وزن الهام (حدود 60 کیلوگرم)، پزشکان اظهار کردند که سلول کافی نبوده و این موضوع سه بار در کمیته پیوند رد شد اما در نهایت قرار شد یک بندناف دیگر هم علاوه بر نمونه خون بندناف خواهرش برای پیوند اضافه شود و در اصطلاح دبل کورد استفاده شد و مهرماه سال 94 پیوند در بیمارستان شریعتی تهران و توسط آقای دکتر حمیدیه انجام شد.
وی ادامه داد: نتایج پیوند گویای تاثیر مثبت نمونه خون بندناف فاطمه در بدن الهام بود و اگر شرایط به همین منوال باشد اقدام درمانی خاص دیگری لازم نیست و الهام می تواند امسال به مدرسه برود.
** پیوند برای من معجزه بود
الهام که پس از سه دوره شیمی درمانی و پیوند سلول های بنیادی اکنون سلامت خود را به دست آورده است، درباره نگاهش به آینده گفت: امسال باید به کلاس هفتم می رفتم اما چون یک سال مرخصی تحصیلی گرفته بودم، مهرماه به کلاس ششم می روم و تمام تلاشم را می کنم که بتوانم تحصیلات خودم را در رشته خون شناسی ادامه دهم.
وی درباره درمان با سلول های بنیادی خون بندناف خواهرش گفت: اصلا تصور نمی کردم علم تا این حد پیشرفت کرده باشد و برایم مثل یک معجزه بود.
** درمان سرطان خون الهام برای ما مسرت بخش است
دکتر مرتضی ضرابی، مدیرعامل بانک خون بندناف رویان نیز درباره پیوند سلول های بنیادی خون بندناف فاطمه به خواهر بزرگترش گفت: اقدام این پدر و مادر برای ذخیره سازی خون بندناف فرزندشان قابل ستایش است و مجموعه بانک خون بندناف رویان با تمام توان تلاش دارد نمونه های خون بندناف نوزادان را با حداکثر کیفیت ذخیره سازی کند.
وی تصریح کرد: انجام این پیوند نتیجه تلاش و همکاری موثر تیم خونگیری، کارشناسان آزمایشگاه، کارشناسان پذیرش و مشاورین و از همه مهمتر تیم پیوند در بیمارستان شریعتی است و همه در این موفقیت سهیم هستند.
ضرابی اظهار امیدواری کرد که با امکانات خوب پیوند که در بیمارستان های مختلف در حال راه اندازی است، بیماران بیشتری بتوانند از ظرفیت سلول های ذخیره شده در بانک خون بند ناف استفاده نمایند.